Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Ook in Schijndel luister je naar Rivierenland Radio

Geschreven: 01-12-2022
Ook in Schijndel luister je naar Rivierenland Radio

De prachtige plaats Schijndel, Skèndel in de volksmond, ligt samen met St-Oedenrode en Veghel in de gemeente Meierijstad.
En ook hier hoor je luid en duidelijk Rivierenland Radio.
In de 13e eeuw werd al over Skinle geschreven. Er bestaan twee theroeieen over de naam; aan de ene kant zegt men dat het komt van de schors (skin) van een eikenboom. De andere bron spreekt over schijn en loo. Dat wil zeggen: spookbos.

Geschiedenis van Schijndel
In 1542 plundert de beruchte Gelderse hoofdman Maarten van Rossum de Meijerij maar Schijndel blijft gespaard. Maar Spaanse troepen brandde ’s nachts het dorp in 1583 geheel plat. Ook hier hadden de katholieken in de Franse Tijd hun schuurkerken. En in de Tweede Wereldoorlog verloor men door de Operatie Market Garden vele bevolkingsgegevens.

Bezienswaardigheden in Schijndel
De neogotische Sint-Servatiuskerk, Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkranskerk en de Sint-Pauluskerk, twee windmolens, een schaapskooi, een beeldenroute langs tachtig kunstwerken, Monument Highland Division, parken en uiteraard een aantal rijksmonumenten. Loopt u de beeldenroute door Schijndel? Luister dan tijdens het wandelen ook naar Rivierenland radio!

Evenementen volop in de agenda
Schijndel kent uiteraard het bekende festival Paaspop, het Pleinpop en Schijndel aan Zee. Daarnaast natuurlijk het Schorsbos Carnaval. In augustus vindt er het thema-festival Hartemèrt plaats.
Genoeg muziek, ook tijdens Skendel Zwingt en tijdens Winterpark op de Markt waar men kan schaatsen, curling beoefenen, knutselen en temidden van allerhande winterse taferelen kan genieten van elkaars gezelschap. Natuurlijk staat Rivierenland Radio aan!

Wie zijn hier geboren en hebben in Schijndel gewoond
Bisschop van ’s-Hertogenbosch Wilhelmus van de Ven, striptekenaar Ben Verhagen, architect Winy Maas, beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk, wielrenners Menno Vink en Sissy van Alebeek, schaker Twan Burg en de voetballers Rai Vloet en Sven Blummel.

Woon je in Schijndel? Rivierenland Radio is er via Dab+ kanaal 6d of download onze app en luister naar de veelzijdige muziektoppers. Alleen de mooiste muziek stroomt dan uit jouw speakers.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Jordy de Muijnk
Jordy de Muijnk
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...