Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Ook in Schijndel luister je naar Rivierenland Radio

Geschreven: 01-12-2022
Ook in Schijndel luister je naar Rivierenland Radio

De prachtige plaats Schijndel, Skèndel in de volksmond, ligt samen met St-Oedenrode en Veghel in de gemeente Meierijstad.
En ook hier hoor je luid en duidelijk Rivierenland Radio.
In de 13e eeuw werd al over Skinle geschreven. Er bestaan twee theroeieen over de naam; aan de ene kant zegt men dat het komt van de schors (skin) van een eikenboom. De andere bron spreekt over schijn en loo. Dat wil zeggen: spookbos.

Geschiedenis van Schijndel
In 1542 plundert de beruchte Gelderse hoofdman Maarten van Rossum de Meijerij maar Schijndel blijft gespaard. Maar Spaanse troepen brandde ’s nachts het dorp in 1583 geheel plat. Ook hier hadden de katholieken in de Franse Tijd hun schuurkerken. En in de Tweede Wereldoorlog verloor men door de Operatie Market Garden vele bevolkingsgegevens.

Bezienswaardigheden in Schijndel
De neogotische Sint-Servatiuskerk, Onze Lieve Vrouw van de Heilige Rozenkranskerk en de Sint-Pauluskerk, twee windmolens, een schaapskooi, een beeldenroute langs tachtig kunstwerken, Monument Highland Division, parken en uiteraard een aantal rijksmonumenten. Loopt u de beeldenroute door Schijndel? Luister dan tijdens het wandelen ook naar Rivierenland radio!

Evenementen volop in de agenda
Schijndel kent uiteraard het bekende festival Paaspop, het Pleinpop en Schijndel aan Zee. Daarnaast natuurlijk het Schorsbos Carnaval. In augustus vindt er het thema-festival Hartemèrt plaats.
Genoeg muziek, ook tijdens Skendel Zwingt en tijdens Winterpark op de Markt waar men kan schaatsen, curling beoefenen, knutselen en temidden van allerhande winterse taferelen kan genieten van elkaars gezelschap. Natuurlijk staat Rivierenland Radio aan!

Wie zijn hier geboren en hebben in Schijndel gewoond
Bisschop van ’s-Hertogenbosch Wilhelmus van de Ven, striptekenaar Ben Verhagen, architect Winy Maas, beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk, wielrenners Menno Vink en Sissy van Alebeek, schaker Twan Burg en de voetballers Rai Vloet en Sven Blummel.

Woon je in Schijndel? Rivierenland Radio is er via Dab+ kanaal 6d of download onze app en luister naar de veelzijdige muziektoppers. Alleen de mooiste muziek stroomt dan uit jouw speakers.


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Laatste berichten
FLITSSCHIJF 147 In The Water - Krezip

De hit van Krezip is een populaire keuze geworden onder luisteraars en heeft de titel verdiend als Flitsschijf. De track is een ode aan de kracht van liefde en hoop en blijft de harten van velen raken.
Het nummer is een waardevolle toevoeging aan het repertoire van Krezip en heeft bewezen ...

Gedichtenmarathon op Valentijnsdag

Rivierenland Radio houdt op Valentijnsdag een gedichtenmarathon. Elk half uur wordt een ingezonden gedicht voorgelezen. Daarnaast hebben we in de late uurtjes een extra uitzending van ons wekelijks gedichtenprogramma ‘Sterrenwacht tot middernacht’. Stuur een gedicht voor jouw geliefde...

FLITSSCHIJF 146 Radio -- Sigala & Mnek

"Radio" van de populaire DJ Sigala en de Britse zanger MNEK is de nieuwste Flitsschijf op de Nederlandse en Belgische radio. De catchy hit, met zijn uptempo beats en energieke vocalen, is een instant klassieker en wordt alom geprezen door luisteraars en critici. De samenwerking tussen Sigala en M...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke vrijdag tussen 15 en 18 ...

Het gastenboek
Jan de Wit zegt:
16 Dec - 17:00

Hierbij deel ik het volgende mee.
Ik woon in Laren nh en kan Rivierenland Radio uitstekend ontvangen via Kanaal 10B . Dat ik jullie goed ont...

Jan zegt:
16 Dec - 14:35

Ik luister nu naar rivierenland via DAB in Amersfoort fijne muziekmix ontvangst uitstekend!

Carmen zegt:
07 Dec - 16:10

Ik wil graag Mike Davids met.... is dit een droom ....horen hoop dat jullie dat willen draaien. En vaker mag ook
Alvast bedankt groetjes Car...