Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Oliebollenkraam Duijts moest op Oudejaarsdag plotseling sluiten Zaltbommel

Geschreven: 02-01-2024
Oliebollenkraam Duijts moest op Oudejaarsdag plotseling sluiten Zaltbommel

Gebakkraam Duijts moest op Oudejaarsdag de verkoop van oliebollen staken. De ondernemers werden door handhavingsambtenaren geinformeerd dat zij op last van de burgemeester moesten sluiten omdat Oudejaarsdag op een 'gewone' zondag was en geen Koopzondag. De vergunning sluit reguliere zondagen uit vanwege de zondagsrust.

De kraam op de Markt ging om 08:00 uur open en zou doorgaan tot 18.00 uur. Rond 11.30 uur verscheen handhaving met de melding dat de kraam moest stoppen. Het bakverbod ging per direct in.

Gijs en Emmy Duijts laten weten: ‘De dag begon voor ons om 02:00 uur met de voorbereiding om de eerste klanten te voorzien van oliebollen. Dit werd abrupt gestopt door handhaving in opdracht van de burgemeester. Emotie bij ons en bij vele trouwe klanten. Boosheid van onmacht bij velen. Toch hebben wij gehoor moeten geven aan wat was opgelegd. Dit vanwege de sanctie die wij kregen te horen, ook al stond op onze vergunning tot en met 31 december 2023. Natuurlijk laten wij ons stem horen hierover.’

De gebakkraam bleef open tot 15.00 uur, de reeds gebakken oliebollen mochten nog verkocht worden. Door een berichtje op Facebook dat de kraam zou openblijven werd het daar steeds drukker. Door het bakverbod konden evenwel niet alle klanten meer worden geholpen.

Spijt
Gijs en Emmy bedankten hun klanten voor de klandizie en hun support. ‘Bedankt voor jullie medeleven en hele lieve berichtjes. Het spijt ons ten zeerste dat wij niet alles meer konden leveren omdat ons een bakverbod werd opgelegd.’

Protocol
De gemeente zegt in een toelichting volgens het vastgestelde protocol gehandeld te hebben. De afgegeven standplaatsvergunning voor de gebakkraam op de markt was geldig van 29 november tot en met 31 december 2023. De zondagen zijn hiervan uitgesloten vanwege de zondagsrust. Tijdens reguliere koopzondagen zou de kraam wel geopend mogen zijn. Zondag 31 december was echter geen koopzondag.

Bijzondere omstandigheden
De gemeente laat weten rekening te hebben gehouden met de bijzondere omstandigheden vanwege oudejaarsdag en het eventuele misverstand dat hierdoor is ontstaan. Samen met de eigenaren werd besloten om de al gebakken oliebollen te verkopen en de kraam daarna te sluiten.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...