Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nme De Grote Rivieren zoekt gidsen

Geschreven: 06-05-2024
Nme De Grote Rivieren zoekt gidsen

HEEREWAARDEN - Nme De Grote Rivieren organiseert excursies en struintochten in het rivierengebied, voor de basisschoolleerlingen van de Bommelerwaard. Daarvoor zoekt men gidsen.

Het uitgangspunt voor de struintochten is het ontstaan van het rivierkleigebied waarin we wonen.  Zowel langs de Maas als langs de Waal worden deze leerzame buitenactiviteiten aangeboden. Basisscholen in het gebied maken hier - en met plezier - regelmatig gebruik van.

De struintocht is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 5 en vindt vooral plaats in de Gamerse waard, de Breemwaard tussen Zuilichem en Nieuwaal en de Hurnse Kil. 

Vrijwillige basis
Nme De Grote Rivieren laat weten: 'We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om op vrijwillige basis samen met een groepje kinderen (aantal van 6 tot 12) in de uiterwaarden te wandelen.'

Voorwaarden
Vanuit het bezoekerscentrum in Heerewaarden wordt voor belangstellenden een korte cursus aangeboden. De belangrijkste voorwaarde is het leuk te vinden met een groepje kinderen de natuur langs de rivier in te trekken. In spel- en opdrachtvorm nemen de kinderen op een plezierige manier kennis van de planten en dierenwereld die daar zichtbaar is. De nadruk ligt daarbij op beleving. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van loepjes, herkenningskaarten, grondboren en schepnetjes. Daarbij worden de zintuiglijke waarnemingen zien, ruiken, proeven en voelen ingezet. De struintochten duren anderhalf tot twee uur.

Reageren
Belangstellenden kunnen contact opnemen met het bezoekerscentrum te Heerewaarden.
Telefoonnummer:  0487-572831 (Angela van Mourik) of 06-18398003 (Maria de Bijl).                                                                        via e-mail: educatie@bcdegrotetivieren.nl

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Heerewaarden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...