Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuwe verkeerssituatie Cereslaan - meer ruimte voor fietsers

Geschreven: 14-05-2024
Nieuwe verkeerssituatie Cereslaan - meer ruimte voor fietsers

OSS - Met nieuwe verkeersmaatregelen wil het college van Oss de verkeersveiligheid op de Cereslaan en parallelwegen verbeteren. Fietsers krijgen meer ruimte en voorrang op de parallelweg aan de kant van de Geffense Plas. Voor vrachtwagens is parkeren op de parallelwegen niet meer toegestaan. Als er geen bezwaren komen, gaat in juli de nieuwe verkeerssituatie in.

Meer ruimte en voorrang voor de fietser

De gemeente Oss stimuleert inwoners om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets. Daarom zet ze in op een netwerk van veilige en comfortabele fietspaden. Daar hoort ook de fietsroute tussen Oss en Heesch bij. Er komen fietsstroken op de parallelweg aan de kant van de Geffense Plas. Doorgaand fietsverkeer op de parallelweg krijgt voorrang.

Geparkeerde vrachtwagens niet langer toegestaan

In de nieuwe situatie is het niet langer toegestaan om de vrachtwagen te parkeren op de fietsstrook of in de berm van de parallelwegen van de Cereslaan. Ook de doorsteek tussen beide hoofdwegen van de Cereslaan mag niet meer door vrachtwagens worden gebruikt. Deze doorsteek is te kort voor vrachtwagens. Bovendien is het niet veilig om op een 80 km weg in te voegen met een groot voertuig. 

Chauffeurs kunnen hun vrachtwagen wel parkeren op een aantal bedrijventerreinen in Oss. Hier mag zonder vergunning en gratis geparkeerd worden. Het gaat om de bedrijventerreinen Moleneind, Landweer, Danenhoef, Elzenburg en De Geer in Oss.

Verkeersbesluit inzien

Het verkeersbesluit ligt tot 19 juni ter inzage bij de gemeente Oss. Deze kunt u ook via www.oss.nl/inwoners/actueel/bekendmakingen online inzien. Na de bezwaartermijn gaat de gemeente Oss het werk uitvoeren. Er komen dan tijdelijk extra verkeersborden om iedereen over de nieuwe situatie te informeren.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...