Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuwe verkeerssituatie Cereslaan - meer ruimte voor fietsers

Geschreven: 14-05-2024
Nieuwe verkeerssituatie Cereslaan - meer ruimte voor fietsers

OSS - Met nieuwe verkeersmaatregelen wil het college van Oss de verkeersveiligheid op de Cereslaan en parallelwegen verbeteren. Fietsers krijgen meer ruimte en voorrang op de parallelweg aan de kant van de Geffense Plas. Voor vrachtwagens is parkeren op de parallelwegen niet meer toegestaan. Als er geen bezwaren komen, gaat in juli de nieuwe verkeerssituatie in.

Meer ruimte en voorrang voor de fietser

De gemeente Oss stimuleert inwoners om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets. Daarom zet ze in op een netwerk van veilige en comfortabele fietspaden. Daar hoort ook de fietsroute tussen Oss en Heesch bij. Er komen fietsstroken op de parallelweg aan de kant van de Geffense Plas. Doorgaand fietsverkeer op de parallelweg krijgt voorrang.

Geparkeerde vrachtwagens niet langer toegestaan

In de nieuwe situatie is het niet langer toegestaan om de vrachtwagen te parkeren op de fietsstrook of in de berm van de parallelwegen van de Cereslaan. Ook de doorsteek tussen beide hoofdwegen van de Cereslaan mag niet meer door vrachtwagens worden gebruikt. Deze doorsteek is te kort voor vrachtwagens. Bovendien is het niet veilig om op een 80 km weg in te voegen met een groot voertuig. 

Chauffeurs kunnen hun vrachtwagen wel parkeren op een aantal bedrijventerreinen in Oss. Hier mag zonder vergunning en gratis geparkeerd worden. Het gaat om de bedrijventerreinen Moleneind, Landweer, Danenhoef, Elzenburg en De Geer in Oss.

Verkeersbesluit inzien

Het verkeersbesluit ligt tot 19 juni ter inzage bij de gemeente Oss. Deze kunt u ook via www.oss.nl/inwoners/actueel/bekendmakingen online inzien. Na de bezwaartermijn gaat de gemeente Oss het werk uitvoeren. Er komen dan tijdelijk extra verkeersborden om iedereen over de nieuwe situatie te informeren.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...