Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuwe verkeerssituatie Cereslaan - meer ruimte voor fietsers

Geschreven: 14-05-2024
Nieuwe verkeerssituatie Cereslaan - meer ruimte voor fietsers

OSS - Met nieuwe verkeersmaatregelen wil het college van Oss de verkeersveiligheid op de Cereslaan en parallelwegen verbeteren. Fietsers krijgen meer ruimte en voorrang op de parallelweg aan de kant van de Geffense Plas. Voor vrachtwagens is parkeren op de parallelwegen niet meer toegestaan. Als er geen bezwaren komen, gaat in juli de nieuwe verkeerssituatie in.

Meer ruimte en voorrang voor de fietser

De gemeente Oss stimuleert inwoners om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets. Daarom zet ze in op een netwerk van veilige en comfortabele fietspaden. Daar hoort ook de fietsroute tussen Oss en Heesch bij. Er komen fietsstroken op de parallelweg aan de kant van de Geffense Plas. Doorgaand fietsverkeer op de parallelweg krijgt voorrang.

Geparkeerde vrachtwagens niet langer toegestaan

In de nieuwe situatie is het niet langer toegestaan om de vrachtwagen te parkeren op de fietsstrook of in de berm van de parallelwegen van de Cereslaan. Ook de doorsteek tussen beide hoofdwegen van de Cereslaan mag niet meer door vrachtwagens worden gebruikt. Deze doorsteek is te kort voor vrachtwagens. Bovendien is het niet veilig om op een 80 km weg in te voegen met een groot voertuig. 

Chauffeurs kunnen hun vrachtwagen wel parkeren op een aantal bedrijventerreinen in Oss. Hier mag zonder vergunning en gratis geparkeerd worden. Het gaat om de bedrijventerreinen Moleneind, Landweer, Danenhoef, Elzenburg en De Geer in Oss.

Verkeersbesluit inzien

Het verkeersbesluit ligt tot 19 juni ter inzage bij de gemeente Oss. Deze kunt u ook via www.oss.nl/inwoners/actueel/bekendmakingen online inzien. Na de bezwaartermijn gaat de gemeente Oss het werk uitvoeren. Er komen dan tijdelijk extra verkeersborden om iedereen over de nieuwe situatie te informeren.

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...