Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuwe elektrische veerponten genomineerd Schuttevaer Award

Geschreven: 25-03-2024
Nieuwe elektrische veerponten genomineerd Schuttevaer Award

WOUDRICHEM - Dankzij de stemmen van Schuttevaer-lezers zijn de elektrische, aluminium veerponten - gemaakt door Holland Shipyards Group - toegevoegd aan het lijstje genomineerden voor de Schuttevaer Award. Deze wordt op 4 april aan de winnaar uitgereikt.

De nieuwe elektrische - en geruisloze - veerponten zijn een innovatieve en duurzame oplossing voor de toekomst. De schepen zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk weerstand in het water ervaren. Er is voor de fabricage gekozen voor aluminium, lichtgewichtmateriaal. In totaliteit zonder passagiers is het totale gewicht van een elektrisch veerpont 52,45 ton. Het catamaranontwerp is om golfweerstand te reduceren. Riveer: 'Hierdoor verlies je ook geen energie aan het corrigeren van stabiliteit, ook zijn de schepen relatief lang wat de golfweerstand minimaliseert.

Uitdagingen
De elektrische aluminium veerponten pakt meerdere uitdagingen aan: het vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, snijdt in de operationele kosten en verlaagt de geluids- en luchtvervuiling. Door over te stappen op elektrische aandrijving, biedt het een duurzaam alternatief dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tot nul reduceert. Dit is een significante stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering en ondersteunt de transitie naar groenere en schonere maritieme operaties.

Uitslag
Riveer laat weten: 'We zijn trots, enthousiast en zeer nieuwsgierig naar de uitslag op donderdag 4 april.' De winnaar van de Schuttevaer Award wordt gekozen tijdens het Maritime Innovation Platform.
Met een pitch presenteren de genomineerden tijdens Maritime Innovation Platform hun inzending. Het publiek en de jury kiezen daarna hun favoriet. 'Het is dus nog even spannend'.

De andere genomineerden voor de Schuttevaer Award zijn: Seagull Surveillance (BrainCreators), Koelsysteem H2 Barge 2 (Holland Shipyards Group), Heat Recovery Steam module (Discom Exhaust Technology).

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Woudrichem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...