Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuwe elektrische veerponten genomineerd Schuttevaer Award

Geschreven: 25-03-2024
Nieuwe elektrische veerponten genomineerd Schuttevaer Award

WOUDRICHEM - Dankzij de stemmen van Schuttevaer-lezers zijn de elektrische, aluminium veerponten - gemaakt door Holland Shipyards Group - toegevoegd aan het lijstje genomineerden voor de Schuttevaer Award. Deze wordt op 4 april aan de winnaar uitgereikt.

De nieuwe elektrische - en geruisloze - veerponten zijn een innovatieve en duurzame oplossing voor de toekomst. De schepen zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk weerstand in het water ervaren. Er is voor de fabricage gekozen voor aluminium, lichtgewichtmateriaal. In totaliteit zonder passagiers is het totale gewicht van een elektrisch veerpont 52,45 ton. Het catamaranontwerp is om golfweerstand te reduceren. Riveer: 'Hierdoor verlies je ook geen energie aan het corrigeren van stabiliteit, ook zijn de schepen relatief lang wat de golfweerstand minimaliseert.

Uitdagingen
De elektrische aluminium veerponten pakt meerdere uitdagingen aan: het vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, snijdt in de operationele kosten en verlaagt de geluids- en luchtvervuiling. Door over te stappen op elektrische aandrijving, biedt het een duurzaam alternatief dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tot nul reduceert. Dit is een significante stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering en ondersteunt de transitie naar groenere en schonere maritieme operaties.

Uitslag
Riveer laat weten: 'We zijn trots, enthousiast en zeer nieuwsgierig naar de uitslag op donderdag 4 april.' De winnaar van de Schuttevaer Award wordt gekozen tijdens het Maritime Innovation Platform.
Met een pitch presenteren de genomineerden tijdens Maritime Innovation Platform hun inzending. Het publiek en de jury kiezen daarna hun favoriet. 'Het is dus nog even spannend'.

De andere genomineerden voor de Schuttevaer Award zijn: Seagull Surveillance (BrainCreators), Koelsysteem H2 Barge 2 (Holland Shipyards Group), Heat Recovery Steam module (Discom Exhaust Technology).

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Woudrichem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab
 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...