Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuwe directeur-bestuurder bij Perspectief Zutphen

Geschreven: 02-05-2024
Nieuwe directeur-bestuurder bij Perspectief Zutphen

ZUTPHEN - Corno van Renssen biedt perspectief om mensen én de samenleving veerkrachtiger te maken

Bij Perspectief Zutphen is begin maart de nieuwe directeur-bestuurder begonnen: Corno van Renssen volgt Jorinde Klungers op. Na twee maanden kennismaken met enerzijds de collega’s, de wijkteams, buurthuizen en HOP-woningen en anderzijds de stad en externe relaties, heeft hij een goede indruk gekregen. Tijd om zichzelf voor te stellen.

Corno van Renssen was de laatste achtenhalf jaar directeur-bestuurder bij GSBB in Arnhem – de Gelderse Stichting voor Beheer en Bewindvoering die met bewindvoering, mentorschap en curatele mensen helpt met geldzaken en het behartigen van hun persoonlijke belangen. Maar na al die jaren was hij toe aan iets nieuws. “Ik verlang naar een betekenisvolle rol in directie of bestuur in zorg, welzijn of sociaal domein, waar ik inmiddels wel de wegen en dwaalwegen denk te kennen. Bouwen aan de bedoeling, met de gedreven mensen die daar werken. Dat is mijn wenkend perspectief”, schreef hij een half jaar geleden op LinkedIn. Dat het letterlijk Perspectief werd, kon hij toen nog niet vermoeden. Beide stichtingen zetten zich in voor vergelijkbare doelgroepen: “Mensen met de meeste tegenwind in het leven.” Die tegenwind kan door van alles worden veroorzaakt: niet goed kunnen rondkomen, schulden, een relatiebreuk, huisvestingsproblemen. En Corno weet: “Hoe moeilijker het leven gaat, des te ingewikkelder de regels worden.”

Gedreven door idealen

Hij helpt ze graag verder. “Ik kom uit de bedrijfskundige hoek dus dat is wat zakelijker, maar van het werk in de zorg en het sociaal domein word ik het meest blij. Daar werken enthousiaste, betrokken mensen die met veel idealen in het leven staan en de wereld een beetje beter willen maken. Die drive heb ik ook, ik word ook erg gedreven door idealen: we moeten meer voor elkaar zorgen, elkaar zien in de samenleving, verantwoordelijkheid voor elkaar nemen. Daarom denk ik dat ik in dit domein een belangrijke bijdrage kan leveren. Ik ga me hier echt aan verbinden, zodat ik over vijf jaar ook zelf kan zien wat het resultaat is van wat we doen.”

Unieke stad met prettige dynamiek

Inmiddels heeft hij een stevige kennismakingsperiode achter de rug. “Zutphen kende ik als voorbijganger en toerist; ik kwam hier veel bij de rechtbank en heb de stad en musea bezocht. De historische stadskern vind ik erg gaaf, sfeervol en uitnodigend om te verkennen, met veel leuke winkels en ondernemingen. De stad is uniek met uitingen van bijzondere creativiteit en alternatieve levensvisies van inwoners, dat vind ik mooi om te zien. Eromheen kom je tegen wat je in veel plaatsen tegenkomt: de stad is in golven gegroeid, met stedelijke problematiek zoals in het Waterkwartier, maar ook het dorpse karakter van Warnsveld.” In de gemeente voelt hij een “prettig sociale dynamiek en een ontspannen sfeer. Mensen gaan op een vriendelijke manier met elkaar om. De stad kent een hoog ons-kent-ons-gehalte met dorpse trekken. Je ziet veel betrokkenheid op elkaar.”  

Hecht team

Bij Perspectief Zutphen trof Van Renssen een ervaren en hecht team van vijftig personen. “Gedreven mensen die trots zijn op hun werk, veel gevoel hebben voor wat inwoners en buurten nodig hebben en die met liefde voor de stad werken. In dit werk kom je met alle aspecten van het leven in aanraking; wonen, geldproblemen, relatieproblemen, werk, dagbesteding – op het niveau van inwoners, straten, buurten en wijken. Alle aandachtsgebieden komen voorbij.” Aan Van Renssen de taak ervoor te zorgen dat de medewerkers van Perspectief Zutphen zo goed mogelijk hun werk kunnen blijven doen. “Dat we zo goed mogelijk aan blijven sluiten op wat nodig is, samen te werken met de gemeente en een veelheid aan andere partners. ” Hij heeft er vertrouwen in dat gaat lukken. “Tot nu toe hoor ik overwegend waardering voor Perspectief Zutphen.” Maar dat betekent niet dat hij achterover gaat leunen. Want weet iedereen die de hulp van Perspectief Zutphen kan gebruiken ook wel dat die er is? Van Renssen: “Daarom vind ik het belangrijk dat we zichtbaar zijn in de wijk. We komen al dicht bij de inwoners met onze HOP-woningen, maar is dat voldoende om dichtbij genoeg te komen? Schaamte, trots, onbekendheid en verlegenheid kunnen mensen ervan weerhouden om naar ons toe te komen. Wat me opvalt is dat er veel verschillende ingangen zijn voor hulp – bij ons, bij de gemeente en tal van andere loketten. Ik denk dat daarin meer samenhang mogelijk is, en wil graag met alle betrokken partijen ontdekken welke stappen we daarin kunnen zetten. Alles met als doel: ‘versterken en veerkrachtiger maken van mensen en de samenleving.’ Ik geloof in het model van partnership, juist bij een opdracht als de onze.”

Rivierenland Radio is in Zutphen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...