Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuwe bestemming voor historisch landhuis op landgoed De Wielewaal

Geschreven: 30-05-2024
Nieuwe bestemming voor historisch landhuis op landgoed De Wielewaal

EINDHOVEN - In het najaar van 2025 komt het iconische landhuis op landgoed De Wielewaal vrij voor een nieuwe bestemming. Dit historische pand, gelegen op het schitterende landgoed van 142 hectare in Eindhoven Noordwest, biedt unieke mogelijkheden voor herbestemming. Op 19 juni houdt gemeente Eindhoven een bijeenkomst over de marktverkenning en nodigt geïnteresseerde partijen uit.

Unieke kans op een historische locatie
Het landhuis, gelegen aan de Oirschotsedijk 3, werd in 1934 gebouwd in opdracht van Frits Philips, op het landgoed van zijn vader Anton Philips. Na de Tweede Wereldoorlog werd het uitgebreid volgens een ontwerp van Frans Stam. Na de verkoop van landgoed De Wielewaal in 2007 onderging het landhuis tussen 2007 en 2009 een uitgebreide renovatie. Het landhuis heeft vier bouwlagen met een woonoppervlak van circa 1305 m2, aangevuld met circa 670 m2 overige inpandige ruimtes. Samen met de garage, dienstwoning en andere opstallen heeft het een totaal oppervlak van 3285 m2 BVO.

Innovatieve en creatieve ideeën
Wethouder Rik Thijs: “We staan als gemeente open voor innovatieve, interessante en creatieve ideeën voor de nieuwe invulling van het landhuis. Belangrijke voorwaarden voor exploitatie zijn onder andere het behoud van het Philips-erfgoed en het realiseren van een publieke functie in het pand.”

Bijeenkomst marktverkenning
Op woensdag 19 juni vertelt de gemeente meer over de marktverkenning van het landhuis. Na de presentatie is er gelegenheid om na te praten. De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in de raadzaal in het Stadhuis van Eindhoven. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via een online formulier, voorwaarde is het bezit van een KvK-nummer. Aanmelden kan tot en met 16 juni.

Deel van het stadsbos
Landgoed De Wielewaal maakt deel uit van het uitgestrekte stadsbos in Eindhoven Noordwest, gelegen tussen de woonwijken Meerhoven, Strijp, Woensel en Acht, en nabij belangrijke bedrijventerreinen zoals BIC, GDC en Eindhoven Airport. Meer informatie over het stadsbos en De Wielewaal staat op eindhoven.nl/wielewaal.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...