Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuw Klompenpad in de maak in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

Geschreven: 31-08-2023
Nieuw Klompenpad in de maak in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

Wie van wandelen houdt en boeiende, leuke informatie heeft voor een nieuw Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem is van harte uitgenodigd voor de startavond op 4 oktober aanstaande. Aanvang 19:30 uur, in het dorpshuis van Kerkwijk.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Zaltbommel willen samen met bewoners en partijen uit de streek Klompenpaden realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maken.

Op de startavond op 4 oktober wordt het project toegelicht door SLG. De aanwezigen kunnen meedenken vanuit hun kennis over oude wandelpaden en cultuurhistorisch interessante objecten. Ook kunnen mensen ideeën aandragen voor de route. Alle input van de avond wordt verzameld op een centrale kaart.
Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep - waarvoor men zich deze avond kan aanmelden - bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Aalst
In 2021 is SLG gestart met het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in het buitengebied van Aalst. De wens voor een Klompenpad komt voort uit het bewonersproces Levend Landschap Aalst. In het najaar van 2023 wordt het nieuwe Klompenpad in Aalst geopend.

Netwerk
De Klompenpaden in Aalst en Kerkwijk worden het vierde en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel. Het Hamarithapad, Jordenpad en Nywelepad zijn er al. Zo ontstaat een netwerk van wandelroutes in de gemeente Zaltbommel.

Het nieuwe Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.

Aanmelden voor de startavond kan via deze link.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...