Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuw Klompenpad in de maak in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

Geschreven: 31-08-2023
Nieuw Klompenpad in de maak in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

Wie van wandelen houdt en boeiende, leuke informatie heeft voor een nieuw Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem is van harte uitgenodigd voor de startavond op 4 oktober aanstaande. Aanvang 19:30 uur, in het dorpshuis van Kerkwijk.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Zaltbommel willen samen met bewoners en partijen uit de streek Klompenpaden realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maken.

Op de startavond op 4 oktober wordt het project toegelicht door SLG. De aanwezigen kunnen meedenken vanuit hun kennis over oude wandelpaden en cultuurhistorisch interessante objecten. Ook kunnen mensen ideeën aandragen voor de route. Alle input van de avond wordt verzameld op een centrale kaart.
Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep - waarvoor men zich deze avond kan aanmelden - bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Aalst
In 2021 is SLG gestart met het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in het buitengebied van Aalst. De wens voor een Klompenpad komt voort uit het bewonersproces Levend Landschap Aalst. In het najaar van 2023 wordt het nieuwe Klompenpad in Aalst geopend.

Netwerk
De Klompenpaden in Aalst en Kerkwijk worden het vierde en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel. Het Hamarithapad, Jordenpad en Nywelepad zijn er al. Zo ontstaat een netwerk van wandelroutes in de gemeente Zaltbommel.

Het nieuwe Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.

Aanmelden voor de startavond kan via deze link.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...