Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nieuw Klompenpad in de maak in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

Geschreven: 31-08-2023
Nieuw Klompenpad in de maak in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem

Wie van wandelen houdt en boeiende, leuke informatie heeft voor een nieuw Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem is van harte uitgenodigd voor de startavond op 4 oktober aanstaande. Aanvang 19:30 uur, in het dorpshuis van Kerkwijk.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Zaltbommel willen samen met bewoners en partijen uit de streek Klompenpaden realiseren die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maken.

Op de startavond op 4 oktober wordt het project toegelicht door SLG. De aanwezigen kunnen meedenken vanuit hun kennis over oude wandelpaden en cultuurhistorisch interessante objecten. Ook kunnen mensen ideeën aandragen voor de route. Alle input van de avond wordt verzameld op een centrale kaart.
Het Klompenpad krijgt een naam die verwijst naar een element in het landschap waar doorheen wordt gewandeld, zoals een historische boerderij, veldnaam of buurtschap. Een werkgroep - waarvoor men zich deze avond kan aanmelden - bestaande uit bewoners, ondernemers en betrokken partijen, gaat vervolgens aan de slag met de realisatie van het Klompenpad.

Aalst
In 2021 is SLG gestart met het ontwikkelen van een nieuw Klompenpad in het buitengebied van Aalst. De wens voor een Klompenpad komt voort uit het bewonersproces Levend Landschap Aalst. In het najaar van 2023 wordt het nieuwe Klompenpad in Aalst geopend.

Netwerk
De Klompenpaden in Aalst en Kerkwijk worden het vierde en het vijfde Klompenpad in de gemeente Zaltbommel. Het Hamarithapad, Jordenpad en Nywelepad zijn er al. Zo ontstaat een netwerk van wandelroutes in de gemeente Zaltbommel.

Het nieuwe Klompenpad in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zaltbommel en de provincie Gelderland.

Aanmelden voor de startavond kan via deze link.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkwijk, Delwijnen en Bruchem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

Zaterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...