Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Natuurwacht wil torenvalk terug in boerenlandschap

Geschreven: 10-03-2024
Natuurwacht wil torenvalk terug in boerenlandschap

BOMMELERWAARD - Natuurwacht Bommelerwaard zet zich in voor de terugkeer voor de torenvalk in het boerenlandschap. Om die reden zoekt men agrariërs met ruimte voor een nestkasten.

Coen van Tuijl, ecoloog en vrijwilliger van onder andere  de werkgroep Torenvalken bij de Natuurwacht, legt uit: “Evenals weidevogels hebben ook torenvalken het niet makkelijk in het boerenland. In het geval van de torenvalk komt dat vooral omdat nestgelegenheid schaars is."

Nestkasten
De werkgroep vraagt met name agrariërs of andere personen met grond of zij ruimte op hun erf hebben voor een torenvalknestkast. Samen met de Weidevogelgroep van de Capreton wil men vervolgens kijken waar - ook in relatie tot weidevogels - de locatie geschikt is.

Wie interesse heeft: www.capreton.nl/torenvalk


Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Bommelerwaard te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Meer woningen op het dak in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de hoogte in bouwen. Ze gaat gemeenten en woningcorporaties helpen om 12.000 ‘optopwoningen’ te bouwen op daken van gebouwen. Door de bestaande woningvoorraad beter te benutten wil de provincie de bouw van betaalbare woningen in Gelderland versnellen....

Sportcomplex Padel Bommelerwaard wordt feestelijk geopend

ZALTBOMMEL - Sinds de start op 26 februari heeft Padel Bommelerwaard flinke stappen gezet. Het complex is nu klaar voor de officiële opening.

Op 26 april, tussen 16:00 en 19:00 uur is het feest wordt het padelcomplex op Sportpark de Watertoren geopend. Om 17:00 uur zal hiertoe de o...

VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

ZALTBOMMEL - Het tekort aan geschikte fietsenstallingen in het centrum van Zaltbommel zorgt voor ongewenste situaties. De ‘verrommeling van de binnenstad’ is de VVD een doorn in het oog. Ook de overlast en potentieel gevaarlijke situaties voor bewoners en bezoekers baart de partij zor...