Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Nationale Archeologiedag op 15 juni in Zutphen

Geschreven: 03-06-2024
Nationale Archeologiedag op 15 juni in Zutphen

ZUTPHEN - Altijd al eens willen weten wat een archeoloog doet? Dit is je kans: kom tijdens de Nationale Archeologiedagen op 15 juni naar Zutphen! Tussen 11.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom bij het Stedelijk Museum Zutphen (’s Gravenhof 4). De ArcheoHotspot staat uitnodigend voor de entree en daar heb je al direct de kans om een archeoloog tegen het lijf te lopen.

Binnen hebben het Stedelijk Museum en het Team Archeologie - beide partner in het Erfgoedcentrum Zutphen - een gevarieerd archeologisch programma voor het hele gezin georganiseerd. Ontdek en doe van alles en ‘Kruip in de huid van de archeoloog’ met de gelijknamige speurtocht. De archeologen laten je graag zien wat er met een vondst gebeurt nadat die is opgegraven.

De Nederlandse bodem zit vol bijzondere schatten. Die in Zutphen al helemaal! Heb jij iets gevonden waarvan je niet zeker weet wat het is of ben je benieuwd naar de herkomst? Dan kun je die tijdens deze dag laten determineren door een echte archeoloog. In ‘Tussen Bodemschat en Schroot’ vertellen zij je alles over je vondst en mag jij ze het hemd van het lijf vragen!

Onthulling jeugdschatten

Thomas den Braven (11) deed zo'n bijzondere vondst. En die verdient een plek in het Stedelijk Museum Zutphen. Hij onthult deze dag een vitrine voor jeugdschatten van kinderen tot 18 jaar in het museum met daarin zijn eigen vondst. Stel je voor, je eigen vondst in een museum! Kom je kijken?

Volg de vondst

Ga ook mee met een rondleiding door een van de archeologen. Je komt dan langs de verschillende afdelingen van team archeologie en daar kun je zien wat daar allemaal gebeurt. Een team van vrijwilligers en archeologen zit deze dag klaar om alles te vertellen over de verwerking van wat er wordt gevonden.

De Nationale Archeologiedag is op 15 juni van 11.00 tot 16.00 uur.

Locatie: Stedelijk Museum Zutphen, ’s Gravenhof 4.

Het programma is gratis.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zutphen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...