Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Namen nieuwe gebouwen American Roadhouse-locatie bekend

Geschreven: 07-03-2024
Namen nieuwe gebouwen American Roadhouse-locatie bekend

ZALTBOMMEL - De bouw op het voormalig American Roadhouse terrein krijgt steeds meer vorm. De vier daar geplande gebouwen krijgen onderling passende namen die ook behoren bij het gebied. Die namen zijn nu bekend.

Eind 2023 schreef Bouwlinie een prijsvraag uit. Uit de inzendingen werden vier namen gekozen: De Torenvalk, De Nachtegaal, De Zwaluw en De Wielewaal.

Verdeling
De namen zijn als volgt verdeeld:

Gebouw A, recht tegenover winkelcentrum De Portage aan de Dr. J.J. Willemsehof 1 t/m 57. Dit gebouw krijgt de naam ‘De Torenvalk’.
Gebouw B1 krijgt de naam ‘De Nachtegaal’.
Gebouw B2 draagt de naam ’De Zwaluw’.

De bouw van beide gebouwen staat gepland voor 2024 zodra de omgevingsvergunning is afgegeven. 

Wens
Gebouw C met de zorgappartementen voor Brabant Zorg aan de Meander 40 t/m 93 neemt de bestaande naam ‘De Wielewaal’ mee naar de nieuwe locatie. Een wens van Brabant Zorg is hiermee in vervulling gegaan. De bewoners van de huidige locatie verhuizen naar verwachting eind dit jaar. 

Enthousiast
De jury was enthousiast over deze vier namen. Ze passen goed bij elkaar en de omgeving en hebben een mooie symboliek. Samen staan ze voor geluk, rijkdom, kracht, vrijheid en verbinding. 'Dat past bij een fijne woning in een prettige leefomgeving waar mensen naar elkaar omkijken”, zegt Lianne Versteeg, projectontwikkelaar Bouwlinie.

Winnaar prijsvraag 
De gekozen namen zijn afkomstig uit meerdere inzendingen. Daar is één winnaar uit getrokken. De gelukkige krijgt een high tea voor twee personen aangeboden en mag daarnaast de namen officieel onthullen tijdens de opening van gebouw A ‘De Torenvalk’. Naar verwachting vindt dit aankomend najaar plaats.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...