Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

N.I.V.O.-Sparta wint derde periodetitel in Aalst

Geschreven: 19-05-2024
N.I.V.O.-Sparta wint derde periodetitel in Aalst

AALST - N.I.V.O.-Sparta won zaterdag (18-5), op bezoek bij Roda Boys in Aalst, de derde periodetitel. De ploeg staat door een 2-2 gelijkspel tegen Roda Boys nu ook op kop voor de titel in de Tweede Klasse G.

In Aalst wist N.I.V.O.-Sparta zich gesteund door honderden fans. N.I.V.O.-Sparta in korte tijd op een 0-2 voorsprong. Eerst was het Frenk Schaap die op aangeven van Ilias Zaimi binnenschoot. Niet veel later schoot topscorer Iain Brands tegen de youwen.

Niet verslagen
Roda Boys was ondanks de vroege achterstand nog niet verslagen en pakte langzaam het initiatief terug. N.I.V.O.-Sparta kwam niet echt onder druk te staan. Toch wist Roda Boys door lange ballen achter de N.I.V.O.-defensie een punt te pakken. Joost Rensing knalde de aansluitingstreffer binnen. In Aalst was dat ook de ruststand.

Gelijkmaker
De tweede helft begon N.I.V.O.-Sparta nog goed en kreeg het team een aantal kansjes. Daarna voerde Roda Boys de druk steeds meer op. In die wedstrijdfase moest N.I.V.O.-Sparta een aantal malen noodgedwongen wisselen. Iain Brands en de moegestreden Frenk Schaap gingen naar de kant waardoor de Bommelse club jonger werd en verder onder druk kwam. Tegenstander Rensing maakte vlak voor tijd de 2-2 gelijkmaker. Dat was ook de eindstand.

Winnen
Met nog één wedstrijd te gaan, gaat N.I.V.O.-Sparta nu aan kop met Theole met evenveel punten. De ploeg uit Tiel heeft een fors minder doelsaldo. N.I.V.O.-Sparta moet nu enkel nog de topwedstrijd tegen Achilles '29 winnen. Alleen dan keren zij na een jaar weer terug in de Eerste Klasse.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Aalst te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Jan van Kranen zegt:
27 Sep - 16:18

Leuk jullie middengolf zender . is er weer wat te luisteren op mijn oude middengolf radio

Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Genomineerden kunstcultuurprijs Oss bekend

OSS - De genomineerden voor de allereerste kunstcultuurprijs Oss zijn bekend. Deze prijs reiken we op 16 november 2024 uit tijdens de Osse Nacht in De Lievekamp. Het doel van de kunstcultuurprijs Oss is om vernieuwende cultuurmakers te erkennen en kunst en cultuur dichter bij de inwoners van de g...

Lenteland zoekt nieuwe generatie boeren voor uitbreiding in Brabant

KAATSHEUVEL - Lenteland staat op het punt om Hoeve Roestelberg in Kaatsheuvel over te nemen van Stichting Juniper. De  hoeve, gelegen in Natura 2000 gebied naast de Loonse en Drunense duinen, wordt een regeneratieve boerderij voor voedselproductie en herstel van natuur. Een Lenteland boerder...

koploper-af na thuisverlies op doordeweekse dag

HEESCH - De dames van Dynamico zijn de koppositie kwijt in de eerste klasse zuid. Dinsdagavond werd er in een thuiswedstrijd met 26-33 (rust: 13-16) verloren.

De nederlaag was snel verklaard. In de eerste helft maakte de ploeg van trainer-coach Peter van der Vloet te veel tech...