Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

N.I.V.O.-Sparta degradeert in Aalst tegen Zuidland Aalst/Zaltbommel

Geschreven: 20-06-2023
N.I.V.O.-Sparta degradeert in Aalst tegen Zuidland Aalst/Zaltbommel

AALST / ZALTBOMMEL - N.I.V.O.-Sparta komt in het seizoen 2023-2024 weer uit in de Tweede Klasse. Op het veld van Roda Boys in Aalst werd in de finale van de nacompetitie met 2-3 verloren van tweedeklasser Zuidland.

De ploeg van Niels Blom kende sinds 22 april geen verlies meer. De verwachting voor deze wedstrijd was dan ook ronduit optimistisch. ‘Zeker na de klinkende zeges op GRC '14 (3-1) en Arnemuiden (7-1) in de nacompetitie.’ N.I.V.O.-Sparta liet in deze wedstrijden zien wat het in zijn mars had.

Achterstand
N.I.V.O.-Sparta keek al snel tegen een achterstand aan. Er werd van veraf geschoten waar een voorzet werd verwacht. De bal verdween achter de verbouwereerde doelman, Mark van der Heijden: 1-0.

Domineren
De club uit Zaltbommel trok al snel weer bij. Een uitstekende voorzet van Merlijn Bax werd door Dennis van Meurs knap in de touwen gekopt. N.I.V.O.-Sparta domineerde vanaf dat moment de wedstrijd. Het wachten was dan ook op een nieuwe treffer die de ploeg op een voorsprong zou zetten.

Even voor rust werd dat wachten beloond. Een strakke pass van Van Meurs kwam bij Schaap terecht. Deze werd onrechtmatig tegen de grond gewerkt waarop een strafschop volgde. Deze werd door Schaap benut. En nog voor de thee zette aanvoerder Schaap het bord op 3-1.

Voorsprong
In het eerste kwart na rust speelde N.I.V.O.-Sparta beter. De bal is echter rond en Zuidland wist in korte tijd twee keer het net te raken en kwam verrassend op voorsprong. De club uit Zaltbommel deed zijn best, maar kreeg de wedstrijd niet meer in de hand. In de slotfase wist Van der Heijden de Bommelse club voor groter verlies te behoeden.

N.I.V.O.-Sparta degradeert dus en komt het aankomende seizoen in de Tweede Klasse Roda Boys tegen. Evenals andere regioclubs, dat was in dit seizoen niet zo. De verwachting is dat de selectie vrijwel intact blijft met trainer Niels Blom als stuwende kracht.

Bedankt
De club laat nog weten : ‘Via deze weg willen wij Kevin Nikolov (Unitas), Appie Tan (LRC),  Dennis van Meurs (OJC) en Bart Goesten (Jan van Arckel) een succesvol vervolg van hun loopbaan wensen.  Mark van der Heijden en Wessel Hijman zetten hun voetbalcarrière even op een lager pitje.’

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Brandweerpost Kerkdriel zet manschappen in het zonnetje Kerkdriel

aterdagavond (30-9) hield brandweerpost Kerkdriel de jaarlijkse korpsavond. Bij uitstek ook de avond om jubilarissen in het zonnetje te zetten en vertrekkers te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid. Ook dit jaar kwam er een aantal voor het voetlicht.

Burgemeester Jaco Geurts van de ...

Flitsfeitje Berre van Kissing Strangers

Berre werd op 27 oktober 2000 geboren in Schepdaal, Belgie.
Hij verwierf bekendheid door zijn covers op Tiktok. Zijn meest bekeken cover is “Lost without you”, van Freya Ridings. Door zijn enorme populariteit op dit platform kon hij een platencontract tekenen ...

Hans Huibertse nieuwe “parkwachter” Stadspark Zaltbommel

Het Bommelse stadspark heeft een nieuwe parkwachter. Na het vertrek van collega Anton, neemt Hans Huibertse nu het stokje over.

Hans Huibertse is sinds vorige maand aan de slag en nagenoeg dagelijks te vinden in het park. Samen met de bolwerkers Henri, Rodney en Marloes, houdt hij ...