Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Museum Jan Cunen Nico Dijkshoorn lezing Dichterbij bij Willem

Geschreven: 08-03-2024
Museum Jan Cunen Nico Dijkshoorn lezing Dichterbij bij Willem

OSS - Op zaterdag 23 maart komt Nico Dijkshoorn naar Museum Jan Cunen. De bekende schrijver en columnist gaat live zijn brieven aan Willem Witsen voorlezen en zal ook interessante zijstapjes maken naar andere schilders. Dijkshoorn, bekend om zijn scherpe pen, schreef speciaal voor de tentoonstelling Willem Witsen, stille kracht elf brieven aan deze negentiende-eeuwse kunstenaar. De brieven zijn geïnspireerd door Witsens schilderijen, etsen, vriendschappen en de bewaard gebleven correspondentie. Het resultaat is in de tentoonstelling te beluisteren als audiotour.

Tijdens de lezing wordt ook het boekje Dichter bij Willem gepresenteerd, met alle brieven van Dijkshoorn aan Witsen. Dichter Bij Willem is een unieke uitgave en samenwerking tussen Nico Dijkshoorn, M10Boeken en Museum Jan Cunen en voor slechts 15 euro te koop in de museumshop,

De lezing van Nico Dijkshoorn begint op zaterdag 23 maart om 14.00 uur in Museum Jan Cunen. Toegangsprijs voor de lezing is 7,50 euro, exclusief een geldig museumticket. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan via info@museumjancunen.nl. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plekken is beperkt.

Museum Jan Cunen biedt een urgente en vernieuwende programmering, geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Oss. Dat doet het binnen én buiten de muren van Villa Constance, met een scherp oog voor jong talent en oprechte interesse in de stad. Meer informatie: www.museumjancunen.nl. 

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...