Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Museum EICAS opening 02

Geschreven: 29-05-2024
Museum EICAS opening 02

DEVENTER - ARTificial INtelligence in Museum EICAS

Zondag 2 juni opent Museum EICAS haar nieuwste Tentoonstelling 02. Op de begane grond is hedendaags werk van Tomas Rajlich, Fred Pollack, Petra Noordkamp en een aantal door ZERO geïnspireerde kunstenaars te zien. Het souterrain is voor bekende, maar ook onbekende AI-kunstenaars.

AI en kunst?

AI-kunst is het samenspel tussen menselijke creativiteit en de verwerking van algoritmen. Die definitie roept direct de vraag op: vormt AI een bedreiging voor de kunst of is het een nieuwe vorm van samenwerking tussen mens en machine? Bezoekers kunnen hun mening vormen op basis van werk van wereldwijd bekende AI-kunstenaars als Seán Hannan, Peter van Hout en Hans Schuurmans. Daarnaast heeft Museum EICAS een wedstrijd uitgeroepen waar iedereen aan mee kan doen. Een vakjury selecteert de 15 beste inzendingen die daarna - vanaf half juni - in de tentoonstelling 02 getoond worden.    

Unseen Works

Op de begane grond wordt werk van meerdere kunstenaars getoond. Waaronder een aantal niet eerder vertoonde werken van Tomas Rajlich (CZ 1940). Liefhebbers van hedendaagse kunst kennen hem van de grote werken in de Raad van State. Zijn collectie ‘Unseen Works’ is uniek in Nederland en deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. Roland Kuit, componist en geluidskunstenaar, heeft samen met Raljich een audiosculptuur gemaakt, die gedurende de tentoonstelling te horen is. Een unieke samenwerking van twee bijzondere kunstenaars.

Meer kunst is er van Fred Pollack (NL 1943 – 2022), psychiater en kunstenaar, en van de Amsterdamse Petra Noordkamp (NL 1967), fotograaf en filmmaker.

& ZERO

Museum EICAS toont kunst van Nul naar nu: vanaf de jaren 60 – toen de Nederlandse Nul-beweging ontstond – tot nu. Nul was een eigenzinnige kunststroming die in de rest van de wereld onder de naam ZERO bekend werd. Vooruitlopend op een expositie met ZERO- en non-figuratieve kunst van Chabot Fine Art in Den Haag toont EICAS tijdens 02 alvast enkele werken uit hun collectie.


Rivierenland Radio is in Deventer te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...