Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Mobiele kermisattractie Zero Trash Island doet Zaltbommel aan Zaltbommel

Geschreven: 27-10-2023
Mobiele kermisattractie Zero Trash Island doet Zaltbommel aan Zaltbommel

De langgekoesterde droom van de vriendinnen Tina & Tonnie is dan eindelijk in vervulling gegaan. Zero Trash Island, is hun mobiele kermisattractie. Daarmee toveren zij in een handomdraai afvalcontainers om tot een spelshowparadijs voor jong en oud. Een even ludiek als creatief concept.

De primeur had de Tilburgse kermis. Iedereen mocht daar meedoen, zolang je maar betaalde met een stukje afval. Ja, een stukje afval. Het bleek een daverend succes.

Bewust
Met spelletjes als 'waste werpen', 'eendjes hengelen', 'afvalschieten', de 'chopstick challenge' en natuurlijk 'red de dieren uit de plastic soep' maakten Tina & Tonnie zowel deelnemers als publiek op ludieke wijze bewust van het belang van een schone en (zwerf)afvalvrije leefomgeving. Met één draai aan het prijzenrad werd het publiek met een serenade, warme douche, staande ovatie of oorverdovend applaus in het zonnetje gezet.

Klaar
Tina & Tonnie zijn er nu helemaal klaar voor om de rest van Nederland kennis te laten maken met hun mobiele kermisattractie. Zaterdag 28 oktober strijkt het ludieke duo neer  tegenover HEMA in het stadscentrum van Zaltbommel. Daar is dan ook de duurzaamheidsmarkt op de Markt en aan de Gamerschestraat gaande. Hiermee wordt de start van de Nationale Klimaatweek mee afgetrapt.  

Partners in duurzaamheid
Tina & Tonnie staan er niet alleen. Ook Afval scheiden heel gewoon, Groen Graag, Bezoekerscentrum De Grote Rivieren, Bibliotheek Rivierenland, Het Groene Huis Zaltbommel, Energieloket Rivierenland en Coöperatie Bommelerwaar zijn van de duurzaamheidspartij.

Tournee
Tina & Tonnie toeren met hun ludieke attractie graag langs evenementen, feesten en festivals (binnen en buiten), een campus of schoolplein. Maar ook rond duurzaamheidsthema's als World Clean Up Day, Global Recycling Day, Week van duurzaamheid enzovoorts. 

Info
Zero Trash Island is een concept van Footprinters Nederland, powered by SNENS. Wie meer wil weten, neemt contact op via info@snens.nl of belt met 06-50676764.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...