Luister mee:
 • ITUNES
 • REALPLAYER
 • WINDOWS MEDIA PLAYER
 • WINAMP
Programma van vandaag

Merwedebrug 8 weekenden gedeeltelijk dicht voor onderhoud Sleeuwijk

Geschreven: 21-08-2023
Merwedebrug 8 weekenden gedeeltelijk dicht voor onderhoud Sleeuwijk

In de nacht van donderdag (31-08-23) is de Merwedebrug bij Sleeuwijk/Gorinchem in beide richtingen volledig afgesloten. Rijkswaterstaat gaat dan alle technische installaties van de brug testen op het goed functioneren.. Dan worden ook voorbereidende werkzaamheden getroffen voor het onderhoud aan de hangkabels.

Aansluitend is de brug maximaal acht tot tien weekenden gedeeltelijk dicht voor onderhoud aan de hangkabels. Wel is er steeds één rijbaan geopend. Van 1 september tot 13 november 2023 gaat Rijkswaterstaat aan de slag met onderhoud aan de hangkabels van de Merwedebrug. Tevens worden lekkages in de hoofddraagconstructie van de brug aangepakt

Verkeershinder
Om de hinder te beperken worden de werkzaamheden in de weekenden uitgevoerd. Per rijrichting wordt er in september vier aaneengesloten weekenden gewerkt met een reserveweekend. Het gaat dus in totaal om acht tot tien weekenden, tussen 1 september en 13 november 2023. Vier weekenden in september richting Breda (plus reserveweekend) en vier in oktober richting Utrecht plus reserveweekend.

Rijstrook beschikbaar
De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf het fietspad. Hierdoor blijft tijdens de werkzaamheden in de richting waarin gewerkt wordt altijd één van de twee rijstroken beschikbaar voor verkeer. De maximumsnelheid is dan 50 km/h.

Rijkswaterstaat laat weten: ‘Omdat nog maar één rijstrook beschikbaar is, wordt het meeste verkeer (in de weekenden) overdag omgeleid. Het verkeer in die rijrichting moet dan, afhankelijk van de bestemming, rekening houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd.’ 

Fietsers en voetgangers
Tijdens de onderhoudswerkzaamheden kunnen (brom)fietsers, scooters en voetgangers de brug wel gewoon gebruiken. Er is aan één kant van de brug altijd een fietspad vrij beschikbaar, met tweerichtingsverkeer. De Boven-Merwede blijft beschikbaar voor het scheepvaartverkeer.

Omleidingen en adviesroutes

 • Op donderdag 31 augustus 22.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur

Omleiding:

 • Doorgaand auto/vrachtverkeer en openbaar vervoer wordt omgeleid via de A2 en A16.
 • Afslagen Avelingen (24), Werkendam (23), Nieuwendijk (22) en Hank (21) zijn bereikbaar vanaf de A59.
 • (Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Zij moeten rekening houden met een oponthoud van maximaal 30 minuten.
 • De brug wordt niet bediend voor de scheepvaart tijdens de werkzaamheden.

Weekendwerkzaamheden tussen Avelingen (24) en Werkendam (23) voor onderhoud hangkabels

In de richting van Utrecht naar Breda

Eén rijstrook dicht in de richting van Utrecht naar Breda, telkens vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur:

 • 1 - 4 september
 • 8 - 11 september
 • 15 - 18 september
 • 22 - 25 september
 • 29 september - 2 oktober (reserveweekend)

Omleidingen van Utrecht naar Breda op zaterdag en zondag tussen 08.00 uur en 23.00 uur:

 • Verkeer met bestemming Breda wordt omgeleid via de A2 en de A59.
 • Verkeer met bestemming Gorinchem/ Meerkerk wordt omgeleid via de A2 en de A15.
 • Verkeer met bestemming Land van Altena (Werkendam/Hank/Nieuwendijk) wordt omgeleid via de A2, afrit Zaltbommel en de N322

Tussen 23.00 en 08.00 uur wordt verkeer niet omgeleid, omdat er dan met één rijstrook op de brug voldoende capaciteit beschikbaar is.

Let op: toerit Avelingen (24) richting Breda is alle weekenden afgesloten.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Sleeuwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...