Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Meerdere verdachten aangehouden in ondermijningsonderzoek Maasdriel

Geschreven: 31-12-2023
Meerdere verdachten aangehouden in ondermijningsonderzoek Maasdriel

Een langlopend onderzoek naar witwassen, fraude en belastingontduiking in de gemeente Maasdriel is nagenoeg afgerond. In 2021 deed de politie al invallen, er werden toen zeven verdachten aangehouden. In 2022 werden er nog eens vijf verdachten aangehouden. In totaal werden twaalf verdachten aangehouden. Eén van de verdachte betaalde een openstaande vordering van ruim 500.000 euro. Het onderzoeksdossier wordt nu naar het Openbaar Ministerie gestuurd, dat begin volgend jaar beslist over de zaak.

In 2022 werden invallen gedaan bij bedrijven die goederen leverden aan de hoofdverdachten. Er werd administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Er werden toen vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen, fraude en belastingontduiking. Bij hun aanhoudingen waren de verdachten een man van toen 40 jaar oud uit Zaltbommel, een man van 52 jaar uit Tilburg, een 59-jarige man uit Kerkdriel en een 61-jarige inwoner van Sint-Michielsgestel. Alle verdachten in dit onderzoek werden na verhoor heengezonden, in afwachting van verder onderzoek.

Zilverstaven in tuin
In het onderzoek werken politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, FIOD en gemeente Maasdriel nauw samen binnen het samenwerkingsverband RIEC. In oktober 2021 werden er zeven verdachten aangehouden. Toen werden er ook wapens gevonden en in een tuin bleken honderden kilo’s zilver verstopt te liggen. In juli 2022 werd er een verdachte aangehouden in Rotterdam, toen werden er honderdduizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen.

Half miljoen
Eén van de verdachten werd jaren geleden veroordeeld en moest de staat ruim 500.000 euro aan crimineel verkregen vermogen terugbetalen. Dat was nog niet volledig gebeurd, omdat de verdachte geen inkomen zou hebben. Door dit onderzoek kon aangetoond worden dat er wel degelijk geld aanwezig was en is het restant van de openstaande vordering alsnog betaald.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...