Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Meerdere verdachten aangehouden in ondermijningsonderzoek Maasdriel

Geschreven: 31-12-2023
Meerdere verdachten aangehouden in ondermijningsonderzoek Maasdriel

Een langlopend onderzoek naar witwassen, fraude en belastingontduiking in de gemeente Maasdriel is nagenoeg afgerond. In 2021 deed de politie al invallen, er werden toen zeven verdachten aangehouden. In 2022 werden er nog eens vijf verdachten aangehouden. In totaal werden twaalf verdachten aangehouden. Eén van de verdachte betaalde een openstaande vordering van ruim 500.000 euro. Het onderzoeksdossier wordt nu naar het Openbaar Ministerie gestuurd, dat begin volgend jaar beslist over de zaak.

In 2022 werden invallen gedaan bij bedrijven die goederen leverden aan de hoofdverdachten. Er werd administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. Er werden toen vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen, fraude en belastingontduiking. Bij hun aanhoudingen waren de verdachten een man van toen 40 jaar oud uit Zaltbommel, een man van 52 jaar uit Tilburg, een 59-jarige man uit Kerkdriel en een 61-jarige inwoner van Sint-Michielsgestel. Alle verdachten in dit onderzoek werden na verhoor heengezonden, in afwachting van verder onderzoek.

Zilverstaven in tuin
In het onderzoek werken politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, FIOD en gemeente Maasdriel nauw samen binnen het samenwerkingsverband RIEC. In oktober 2021 werden er zeven verdachten aangehouden. Toen werden er ook wapens gevonden en in een tuin bleken honderden kilo’s zilver verstopt te liggen. In juli 2022 werd er een verdachte aangehouden in Rotterdam, toen werden er honderdduizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen.

Half miljoen
Eén van de verdachten werd jaren geleden veroordeeld en moest de staat ruim 500.000 euro aan crimineel verkregen vermogen terugbetalen. Dat was nog niet volledig gebeurd, omdat de verdachte geen inkomen zou hebben. Door dit onderzoek kon aangetoond worden dat er wel degelijk geld aanwezig was en is het restant van de openstaande vordering alsnog betaald.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...