Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Meer subsidiemogelijkheden voor buurtactiviteiten

Geschreven: 19-06-2024
Meer subsidiemogelijkheden voor buurtactiviteiten

EINDHOVEN - Er zijn nu meer mogelijkheden om subsidie aan te vragen voor activiteiten in een buurt. Bij de vorige regelingen liepen de subsidieaanvragen vooral via een bewonersorganisatie. Maar er zijn ook bewoners die iets willen organiseren in buurten waar geen bewonersorganisatie is. Het was al mogelijk om dan subsidie aan te vragen, maar de mogelijkheden hiervoor zijn nu uitgebreid en de bedragen zijn verhoogd. Daarvoor zijn de subsidieregelingen aangepast.

Stadsgezant Angelique Bellemakers: "Bewoners kennen de mensen in hun buurt, weten welke behoefte ze hebben en brengen ze samen met de activiteiten die ze organiseren. Initiatieven van bewoners zijn dus heel waardevol." Wethouder Mieke Verhees voegt daar aan toe: "Als gemeente faciliteren we dat graag. Dat maken we nu gemakkelijker door de subsidiemogelijkheden te verruimen."

Voor actiegebieden (kwetsbare buurten en wijken waarvoor meer aandacht nodig is) is het in 2021 al mogelijk gemaakt om subsidie aan te vragen voor bewonersinitiatieven in buurten zonder bewonersorganisatie. Voortaan kunnen ook individuen subsidie aanvragen voor buurtactiviteiten in niet-actiegebieden, waardoor de gewenste initiatieven toch kunnen plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan sport- en speldagen voor kinderen, taalcafés voor de buurt, samen koken met je straat, wandelclubjes, Halloweenoptochten, buurtfeesten, etc.

Met de aanpassingen speelt de gemeente in op de trend dat vrijwilligers zich wel willen inzetten voor de wijk, maar vooral op flexibele basis.

Budget
Het budget voor de subsidie voor buurtactiviteiten in niet-actiegebieden is met 20% verhoogd van €;2,50 naar €;3 per inwoner. Voor de actiegebieden, die kwetsbaarder zijn, is €;6 per inwoner beschikbaar. Inwoners in de actiegebieden kunnen dit in de vorm van waardebonnen aanvragen, met een maximum van €;5000 per activiteit.

Om te kunnen volgen of de subsidiepot evenredig wordt verdeeld over de buurten, wordt jaarlijks geëvalueerd. Als dat nodig blijkt, wordt de werkwijze aangepast.

Aanvragen
Inwoners die een idee hebben voor een activiteit in hun buurt, kunnen het beste eerst nagaan of er een bewonersorganisatie is. Dat blijft de eerste ingang voor subsidies voor activiteiten. Is er geen bewonersorganisatie of lukt het niet om via hen een subsidie te regelen, dan kunnen de initiatiefnemers via de gemeentelijke webpagina Subsidie gebiedsgericht werken een subsidieaanvraag doen voor een activiteit in de buurt. De gebiedscoördinator (te vinden op de stadsdeelpagina’s) kan daarbij helpen.

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...