Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Marnix Bakermans benoemd tot waarnemend burgemeester gemeente Zaltbommel

Geschreven: 09-07-2024
Marnix Bakermans benoemd tot waarnemend burgemeester gemeente Zaltbommel

ARNHEM - Marnix Bakermans is vandaag door de commissaris van de Koning, Henri Lenferink, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zaltbommel per 1 augustus 2024.

De heer Bakermans (56 jaar) was tot 5 juni waarnemend burgemeester in de gemeente Dongen (provincie Noord-Brabant), daarvoor was hij een jaar gebiedsmanager bij NOVEX de Peel en van 2013 tot en met 2022 burgemeester in de gemeente Landerd (provincie Noord-Brabant). 

Hij volgt Pieter van Maaren op, aan wie per 1 augustus ontslag is verleend. Ten behoeve van de continuïteit van het bestuur heeft Henri Lenferink in goed overleg met een delegatie van het gemeentebestuur van Zaltbommel besloten om Marnix Bakermans per 1 augustus 2024 te benoemen tot waarnemend burgemeester. Zijn benoeming loopt tot de installatie van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Marnix Bakermans is een verbindende, toegankelijke, empathische en transparante bestuurder die gericht is op samenwerken en het creëren van harmonie. Vanwege zijn bestuurlijke ervaringen, zijn bestuurlijke sensitiviteit en zijn stijl zien zowel de gemeente Zaltbommel als de commissaris van de Koning hem als de juiste kandidaat voor dit moment. Marnix Bakermans is zeer gemotiveerd om zich gedurende zijn waarneming samen met het bestuur van Zaltbommel onder andere te richten op het herstel van het onderlinge vertrouwen tussen raad, college en ambtelijke organisatie én het uitvoeren van een onderzoek dat resulteert in scenario’s en/of aanbevelingen voor de toekomst van de gemeente Zaltbommel.

De scenario’s en/of aanbevelingen vanuit bovengenoemd onderzoek zullen vervolgens als input dienen voor de profielschets van de kroonbenoemde burgemeester. De intentie is dat de huidige raad de profielschets in concept kan voorleggen aan de nieuwe raad na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2026. Vervolgens zal de nieuwe raad starten met de kroonbenoemingsprocedure. De verwachting is dat eind 2026 een nieuwe kroonbenoemde burgemeester kan worden geïnstalleerd.

Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning. 

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...