Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Maatregelenpakket voor feestelijk en veilig verloop jaarwisseling in Hedel

Geschreven: 16-12-2023
Maatregelenpakket voor feestelijk en veilig verloop jaarwisseling in Hedel

Met de gebeurtenissen van voorgaande jaren op het netvlies besloot burgemeester Jaco Geurts tijdelijk cameratoezicht in te stellen in het centrum van Hedel. Het cameratoezicht wordt binnenkort operationeel en eindigt op 15 januari 2024. 

Verder is een pakket aan maatregelen in uitvoering dat een veilig en feestelijk verloop van de jaarwisseling moet bevorderen.

Vuurwerkvrije zone
Ook komt er een vuurwerkvrije zone in het Hedelse centrum voor oudjaarsavond en nieuwjaarsnacht. Het college informeerde de gemeenteraad en liet weten dat de effectiviteit van een vuurwerkvrije zone gering is. ‘Alleen bij een constatering op heterdaad kan worden geverbaliseerd. Inzet van boa’s en politie zal worden gepleegd op datgene wat de openbare orde en veiligheid in het geding brengt.’

Vreugdevuur
Het idee van een vreugdevuur gaat niet door. Het college stond er weliswaar positief tegenover, maar na onderzoek bleek de veiligheid niet gewaarborgd te kunnen. ‘De afgelopen weken hebben wij alles op alles gezet om de uitvoering mogelijk te maken. We spraken met onze lokale en regionale veiligheidspartners. Ook wonnen we advies in bij de Veiligheidsregio Haaglanden, omdat deze regio veel ervaring heeft opgedaan met vreugdevuren op zowel stranden als in wijken.’

Tot teleurstelling van de gemeente, en die van de initiatiefnemers, leidde dat alles niet tot een positief resultaat. ‘Op de beoogde locatie kan de veiligheid voor de omgeving niet worden gewaarborgd.’ Een alternatieve locatie die wel voldoet, werd niet gevonden. 

Dan was er nog het punt van verzekeringen. De initiatiefnemer is hiervoor verantwoordelijk. En daar ligt het breekpunt. ‘Het is niet realistisch is om dat van de initiatiefnemer, een welwillende inwoner, te vragen.’

Jongerenfeest
Jongerenvereniging Flux gaat een leuk feest organiseren, dat jongeren aan moet trekken. De gemeente wil toestaan dag het feest langet kan duren dan standaard gebruikelijk. 

Campagne
Eerder startte al de campagne “Hou Hèl Heel” die aandacht vraagt voor een veilig en feestelijk verloop van de jaarwisseling. 

Daarnaast benadrukt de gemeente op allerlei manieren en voortdurend het belang van het (anoniem) melden van overlast of verdachte signalen benadrukken. ‘Alleen als mensen informatie delen, kunnen overlastveroorzakers aangepakt worden. Onze handhavers brengen de locaties van de meldingen in kaart. Zijn er meer meldingen op een bepaalde locatie, dan wordt die locatie extra meegenomen in het toezicht.’

Lessen en voorlichting
Om de jeugd meer bewust te maken van de vuurwerkregels en de mogelijke gevolgen als ze die regels overtreden, worden er op verschillende basisscholen in Kerkdriel en Hedel HALT-lessen gegeven. Tijdens die lessen, gericht op de jaarwisseling, worden verschillende vormen van overlast en de eventuele consequenties besproken. Daarnaast komen thema’s als groepsdruk en veiligheid aan bod.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...