Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Maasdriel verduurzaamt verder met zonnepanelen op dorpshuizen Hedel

Geschreven: 01-11-2023
Maasdriel verduurzaamt verder met zonnepanelen op dorpshuizen Hedel

Op het dak van dorpshuis Gelre’s End in Hedel plaatste de gemeente Maasdriel vorige week 91 zonnepanelen. Eerder deze maand gebeurde dat op het dak van De Drie Linden in Alem en in juli was het dak van De Boxhof in Velddriel aan de beurt. Ook dorpshuis De Weesboom in Ammerzoden en Ons Huis in Well krijgen binnenkort zonnepanelen. Met deze zonnepanelen wekt de gemeente schone, duurzame energie op en is daarmee op weg naar de gestelde klimaatdoelen.

De gemeente wil hiermee het goede voorbeeld geven. Met de zonnepanelen op de dorpshuizen zette men weer een nieuwe stap in het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen. Dit alles om het landelijke en lokale doel te halen om in 2030 55% minder CO2 uit te stoten. 

Doelen behalen
Wethouder Toine Nettenbreijers is blij met de plaatsing van de zonnepanelen: “Het tegengaan van klimaatverandering moeten we samen doen."

Hij wijst ook op te verantwoordelijkheid van de gemeente: "Ook wij als gemeente hebben hierin een belangrijke taak. Het verduurzamen van onze gebouwen levert een goede bijdrage aan het behalen van onze doelen. En we geven het goede voorbeeld aan inwoners en bedrijven in Maasdriel. Want we moeten allemaal in actie komen.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...