Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Maasdriel verduurzaamt verder met zonnepanelen op dorpshuizen Hedel

Geschreven: 01-11-2023
Maasdriel verduurzaamt verder met zonnepanelen op dorpshuizen Hedel

Op het dak van dorpshuis Gelre’s End in Hedel plaatste de gemeente Maasdriel vorige week 91 zonnepanelen. Eerder deze maand gebeurde dat op het dak van De Drie Linden in Alem en in juli was het dak van De Boxhof in Velddriel aan de beurt. Ook dorpshuis De Weesboom in Ammerzoden en Ons Huis in Well krijgen binnenkort zonnepanelen. Met deze zonnepanelen wekt de gemeente schone, duurzame energie op en is daarmee op weg naar de gestelde klimaatdoelen.

De gemeente wil hiermee het goede voorbeeld geven. Met de zonnepanelen op de dorpshuizen zette men weer een nieuwe stap in het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen. Dit alles om het landelijke en lokale doel te halen om in 2030 55% minder CO2 uit te stoten. 

Doelen behalen
Wethouder Toine Nettenbreijers is blij met de plaatsing van de zonnepanelen: “Het tegengaan van klimaatverandering moeten we samen doen."

Hij wijst ook op te verantwoordelijkheid van de gemeente: "Ook wij als gemeente hebben hierin een belangrijke taak. Het verduurzamen van onze gebouwen levert een goede bijdrage aan het behalen van onze doelen. En we geven het goede voorbeeld aan inwoners en bedrijven in Maasdriel. Want we moeten allemaal in actie komen.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Hedel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...