Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Maasdriel breidt opvangplekken Oekraïeners opnieuw uit

Geschreven: 11-04-2024
Maasdriel breidt opvangplekken Oekraïeners opnieuw uit

MAASDRIEL - De gemeente Maasdriel vangt 300 vluchtelingen uit Oekraïne op, relatief gezien de meeste op in de provincie Gelderland. In het hele land zitten de opvanglocaties inmiddels vol. Er moeten dus meer opvangplekken komen.

De gemeente Maasdriel wil bijdragen aan meer opvangplekken en tegelijkertijd de regie behouden op zowel de aantallen als de interne organisatie. 'Daarom besloten we om de opvang op EuroParcs aan de Maas per half april uit te breiden met 60 plekken. Hiermee helpen we én zorgen we dat het hier goed kunnen blijven organiseren.'

Onderdeel samenleving
'De Kerkdrielse Oekraïners leven in rust en harmonie met elkaar op EuroParcs aan de Maas. Ze zijn onderdeel van de Maasdrielse samenleving geworden.' De Oekraïense kinderen gaan naar een reguliere school. En inmiddels werkt driekwart van de Oekraïners. Wethouder De Raaf: “Deze mensen willen niet ‘stil’ zitten. We vragen ook actief wat ze zouden willen doen. 85 procent geeft aan op de een of andere manier aan de slag te willen. En dat lukt, je ziet ze steeds vaker op een werkplek in de lokale samenleving. Bij een restaurant, de bakker of de apotheek. Het is overigens niet zo dat die andere 15 procent niet wil werken. Het is voor sommigen door omstandigheden niet mogelijk om buitenshuis te werken”

Particulieren
Deze maand zet de gemeente particulieren in Maasdriel, die de afgelopen twee jaar Oekraïners hebben opgevangen, in het zonnetje. De Raaf: “Het is echt hartverwarmend dat zoveel mensen hun deur en hart open hebben gezet om te helpen.”

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...