Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Lustrum jaarmarkt op de Aelse Dag in Andel!

Geschreven: 13-05-2023
Lustrum jaarmarkt op de Aelse Dag in Andel!

Het 130-jaar oude Andels Fanfare Corps organiseert 27 mei de Aelse Dag met voor de 45e keer een jaarmarkt, met de traditionele warenmarkt en sinds enkele jaren ook een rommelmarkt en kofferbakverkoop.

Andel 
De Aelse Dag wordt gehouden op zaterdag 27 mei, zaterdag voor Pinksteren, van 10.00 uur tot 20.00 uur. Het terrein bij de Romboutstoren wordt dan omgetoverd tot een sfeervol dorpsplein met terras en is het kloppend hart van de Aelse Dag in Andel.

Jaarmarkt
Op dit moment hebben zich al vele deelnemers gemeld voor de rommelmarkt en kofferbakverkoop. Ook voor de warenmarkt zijn er al meer aanmeldingen binnen dan vorig jaar. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen bezoekers weer op hun gemak snuffelen tussen tweedehands goederen en oude nog bruikbare ‘rommel’. Naast de leuke koopjes op de rommelmarkt en kofferbakverkoop is er natuurlijk ook de gezellige warenmarkt, waar vanaf 10.00 uur - tegen een decor van prachtige leilinden - verschillende marktkooplieden weer producten aan de man brengen. Op de markt staan onder andere kramen met kleding, boeken, riemen en tassen, Tupperware, beddengoed, bloemen en fruit. Daarnaast zijn er ook een aantal informatie-stands en gezellige kramen van en voor goede doelen en verenigingen. Aan de inwendige mens is ook gedacht, want er zijn verschillende stands met eten zoals een palingroker, poffertjeskraam, frietkar en nog meer lekkers en natuurlijk zal ook dit jaar ijs niet ontbreken.

Bij de Romboutstoren
Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is de demonstratie door MBC-Repilca. MBC Replica is een modelbouwclub uit gemeente Altena met de wortels in Werkendam. Deze club houdt zich bezig met alle vormen van Radio Control met uitzondering van alles wat vliegt. Zij bouwen modellen en besturen deze met radiografische afstandsbediening. Op de Aelse Dag laten zij hun model schepen in een groot waterbassin varen en model trucks rijden rond op het plein.

Ook aan de kinderen is gedacht.
Ze kunnen springen op een springkussen en zich laten schminken. De ouders kunnen ondertussen genieten van een consumptie op het aansluitende terras. Voor de allerkleinste kinderen loopt er een dame met een grabbeljurk op de markt, waar ze een klein cadeautje kunnen grabbelen.

Terras
Het terrein bij de karakteristieke 14e eeuwse Romboutstoren met bakstenen torenspits is het kloppend hart van deze dag. De gehele dag is het gezellige, met schaduwdoeken overdekte, terras bij de Romboutstoren geopend. Hier kunt u genieten van een vers bakje koffie of thee, een tapje en een frisje. Langs dit sfeervolle terras met kleine zitjes en lange biertafels vind je ook dit jaar weer tentjes met heerlijke tosti`s, wafels, smoothies en vers fruit te koop. En natuurlijk een broodje met een lekkere hamburger of worst van de BBQ. 

Live muziek 
Rond 16.00 uur komt er een einde aan de marktdag, maar op het terras gaat de Aelse Dag gewoon door. Met een extra BBQ met ...... (dat is nog even een verrassing)?! En met live muziek van ‘Duo Happie’ (van Hans en Appie) uit Veen gaan we er samen nog gezellig een paar uurtjes tegenaan. De Aelse Dag is een mooi moment om gezellig met familie en vrienden neer te strijken en bij te kletsen. De toegang is gratis.

Rivierenland Radio is in Andel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...

Ruimte om in te spreken bij Provinciale Staten op 29 mei

ARNHEM - Provinciale Staten houden oordeelsvormende bijeenkomsten op woensdag 29 mei 2024. Daarbij gaan zij in gesprek met Gedeputeerde Staten over diverse onderwerpen, waaronder klimaat, staalslakken en de Aanpak Veluwe. De Oordeelsvorming biedt ruimte tot inspraak door belanghebbenden.

In...