Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Lustrum jaarmarkt op de Aelse Dag in Andel!

Geschreven: 13-05-2023
Lustrum jaarmarkt op de Aelse Dag in Andel!

Het 130-jaar oude Andels Fanfare Corps organiseert 27 mei de Aelse Dag met voor de 45e keer een jaarmarkt, met de traditionele warenmarkt en sinds enkele jaren ook een rommelmarkt en kofferbakverkoop.

Andel 
De Aelse Dag wordt gehouden op zaterdag 27 mei, zaterdag voor Pinksteren, van 10.00 uur tot 20.00 uur. Het terrein bij de Romboutstoren wordt dan omgetoverd tot een sfeervol dorpsplein met terras en is het kloppend hart van de Aelse Dag in Andel.

Jaarmarkt
Op dit moment hebben zich al vele deelnemers gemeld voor de rommelmarkt en kofferbakverkoop. Ook voor de warenmarkt zijn er al meer aanmeldingen binnen dan vorig jaar. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen bezoekers weer op hun gemak snuffelen tussen tweedehands goederen en oude nog bruikbare ‘rommel’. Naast de leuke koopjes op de rommelmarkt en kofferbakverkoop is er natuurlijk ook de gezellige warenmarkt, waar vanaf 10.00 uur - tegen een decor van prachtige leilinden - verschillende marktkooplieden weer producten aan de man brengen. Op de markt staan onder andere kramen met kleding, boeken, riemen en tassen, Tupperware, beddengoed, bloemen en fruit. Daarnaast zijn er ook een aantal informatie-stands en gezellige kramen van en voor goede doelen en verenigingen. Aan de inwendige mens is ook gedacht, want er zijn verschillende stands met eten zoals een palingroker, poffertjeskraam, frietkar en nog meer lekkers en natuurlijk zal ook dit jaar ijs niet ontbreken.

Bij de Romboutstoren
Wat zeker de moeite waard is om te bezoeken is de demonstratie door MBC-Repilca. MBC Replica is een modelbouwclub uit gemeente Altena met de wortels in Werkendam. Deze club houdt zich bezig met alle vormen van Radio Control met uitzondering van alles wat vliegt. Zij bouwen modellen en besturen deze met radiografische afstandsbediening. Op de Aelse Dag laten zij hun model schepen in een groot waterbassin varen en model trucks rijden rond op het plein.

Ook aan de kinderen is gedacht.
Ze kunnen springen op een springkussen en zich laten schminken. De ouders kunnen ondertussen genieten van een consumptie op het aansluitende terras. Voor de allerkleinste kinderen loopt er een dame met een grabbeljurk op de markt, waar ze een klein cadeautje kunnen grabbelen.

Terras
Het terrein bij de karakteristieke 14e eeuwse Romboutstoren met bakstenen torenspits is het kloppend hart van deze dag. De gehele dag is het gezellige, met schaduwdoeken overdekte, terras bij de Romboutstoren geopend. Hier kunt u genieten van een vers bakje koffie of thee, een tapje en een frisje. Langs dit sfeervolle terras met kleine zitjes en lange biertafels vind je ook dit jaar weer tentjes met heerlijke tosti`s, wafels, smoothies en vers fruit te koop. En natuurlijk een broodje met een lekkere hamburger of worst van de BBQ. 

Live muziek 
Rond 16.00 uur komt er een einde aan de marktdag, maar op het terras gaat de Aelse Dag gewoon door. Met een extra BBQ met ...... (dat is nog even een verrassing)?! En met live muziek van ‘Duo Happie’ (van Hans en Appie) uit Veen gaan we er samen nog gezellig een paar uurtjes tegenaan. De Aelse Dag is een mooi moment om gezellig met familie en vrienden neer te strijken en bij te kletsen. De toegang is gratis.

Rivierenland Radio is in Andel te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...