Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Luister naar Rivierenland Radio via DAB+ Radio

Geschreven: 26-10-2023
Luister naar Rivierenland Radio via DAB+ Radio

Als radioliefhebber ben je natuurlijk bekend met FM en AM, maar luister jij ook weleens DAB+ radio? DAB+ is de digitale opvolger van FM. Je ontvangt beide radiosignalen gratis in de ether, maar het verschil is dus dat FM analoog is en DAB+ digitaal. Rivierenland Radio kun je ook via DAB+ ontvangen, het grote voordeel hiervan is dat het signaal altijd zuiver is!

Wat is DAB+ Radio?
DAB staat voor Digital Audio Broadcasting, een technologie die traditionele FM en AM radiogolven vervangt door digitale signalen. Dit betekent dat in plaats van analoge radiogolven, DAB radio digitale data uitzendt, en dat biedt een aantal voordelen:

  • Betere geluidskwaliteit: DAB+ radio biedt een helder geluid, weg met gepiep en geruis! Je hebt zo een luisterervaring van de hoogste kwaliteit.

  • Meer kanalen: Met DAB+ radio kun je genieten van een breder scala aan zenders en stations. Dit opent de deur naar diverse muziekgenres, nieuws en andere content.

  • Gebruiksgemak: Het scannen en selecteren van zenders is veel eenvoudiger op een DAB+ radio. Je kunt zenders selecteren op naam in plaats van frequentie, waardoor het makkelijker wordt om je favoriete stations te vinden.

  • Informatie op het scherm: DAB+ radio's tonen vaak extra informatie, zoals de naam van het nummer of de artiest die wordt afgespeeld, verkeersinformatie en nieuwsupdates.

  • Stabiele ontvangst: DAB+ heeft minder last van storingen en zorgt voor een stabiele ontvangst! Wat heel fijn is als je onderweg bent in de auto of druk aan het werk bent op locatie.

Waar kan je DAB+ Radio ontvangen via Rivierenland Radio?
Als je overtuigd bent van de voordelen van DAB+, dan wil je natuurlijk ook weten of je in jouw gebied ook Rivierenland Radio voortaan via DAB+ kunt ontvangen. Rivierenland Radio heeft haar uitzendgebied uitgebreid met DAB+ kanalen om luisteraars in de regio de best mogelijke luisterervaring te bieden.

In ons overzicht vind je een handige kaart met de dekkingsgebieden en frequenties, zodat je precies weet waar je op kunt afstemmen. Veel plezier met luisteren!


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...