Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Luister naar Rivierenland Radio via DAB+ Radio

Geschreven: 26-10-2023
Luister naar Rivierenland Radio via DAB+ Radio

Als radioliefhebber ben je natuurlijk bekend met FM en AM, maar luister jij ook weleens DAB+ radio? DAB+ is de digitale opvolger van FM. Je ontvangt beide radiosignalen gratis in de ether, maar het verschil is dus dat FM analoog is en DAB+ digitaal. Rivierenland Radio kun je ook via DAB+ ontvangen, het grote voordeel hiervan is dat het signaal altijd zuiver is!

Wat is DAB+ Radio?
DAB staat voor Digital Audio Broadcasting, een technologie die traditionele FM en AM radiogolven vervangt door digitale signalen. Dit betekent dat in plaats van analoge radiogolven, DAB radio digitale data uitzendt, en dat biedt een aantal voordelen:

  • Betere geluidskwaliteit: DAB+ radio biedt een helder geluid, weg met gepiep en geruis! Je hebt zo een luisterervaring van de hoogste kwaliteit.

  • Meer kanalen: Met DAB+ radio kun je genieten van een breder scala aan zenders en stations. Dit opent de deur naar diverse muziekgenres, nieuws en andere content.

  • Gebruiksgemak: Het scannen en selecteren van zenders is veel eenvoudiger op een DAB+ radio. Je kunt zenders selecteren op naam in plaats van frequentie, waardoor het makkelijker wordt om je favoriete stations te vinden.

  • Informatie op het scherm: DAB+ radio's tonen vaak extra informatie, zoals de naam van het nummer of de artiest die wordt afgespeeld, verkeersinformatie en nieuwsupdates.

  • Stabiele ontvangst: DAB+ heeft minder last van storingen en zorgt voor een stabiele ontvangst! Wat heel fijn is als je onderweg bent in de auto of druk aan het werk bent op locatie.

Waar kan je DAB+ Radio ontvangen via Rivierenland Radio?
Als je overtuigd bent van de voordelen van DAB+, dan wil je natuurlijk ook weten of je in jouw gebied ook Rivierenland Radio voortaan via DAB+ kunt ontvangen. Rivierenland Radio heeft haar uitzendgebied uitgebreid met DAB+ kanalen om luisteraars in de regio de best mogelijke luisterervaring te bieden.

In ons overzicht vind je een handige kaart met de dekkingsgebieden en frequenties, zodat je precies weet waar je op kunt afstemmen. Veel plezier met luisteren!


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...