Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

‘Loslopende honden verstoren (te) vaak broedrust’

Geschreven: 09-05-2024
‘Loslopende honden verstoren (te) vaak broedrust’

ZALTBOMMEL - Het zogenoemde 'broedseizoen' ging 15 maart van start. Ook in het Stadspark van Zaltbommel. Vanaf die datum hebben vogels (ook) daar uitgesproken rust nodig om voor de instandhouding van de soort te kunnen zorgen. En die rust is er in het park niet altijd. Aldus Nieuwsbrief Stadswallen Zaltbommel (*). Oorzaak, loslopende honden.

Het 'hondenprobleem' werd eerder aangekaart: loslopende honden spelen 'een niet zo positieve rol van betekenis'. De viervoeters verstoren in een groot aantal gevallen het broedproces. 'De bolwerkers stellen het tot hun verdriet dagelijks vast.' Los van de geldende regels dat honden aan de lijn moeten in het park doet de gemeente 'nogmaals een beroep op hondeneigenaren om te voorkomen dat hun huisdier broedende vogels verstoort.'

Hondenpoep
Maar er is meer. Wat al een hoop overlast in het park zou schelen als baasjes de uitwerpselen van hun hond opruimen. 'Als de drol zich ergens onderaan een talud heeft neergevlijd, vooruit voor het moment. Maar poep op het pad kan echt niet. In een zakje ermee en in de eerste de beste vuilnisbak. Er is er altijd een in de buurt, al zijn het nog niet allemaal 'De Virieu-bakken'.'

Restauratie
Stadsarchitect François de Virieu veranderde de vestingwerken van Zaltbommel vanaf 1834 tot een groen landschapspark. De komende jaren restaureert de gemeente Zaltbommel de stadswallen. Die krijgen weer de aanblik zoals De Virieu het ontwierp en uitvoerde.

(*) Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab

 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Ontdekkingstocht door de bieb van Bommel

ZALTBOMMEL - Bibliotheek Rivierenland verzorgde in de bibliotheek van Zaltbommel twee informatieve rondleidingen voor deelnemers van Kompas; mensen die Nederlands niet als moedertaal hebben.

Tijdens een korte introductie werd uitleg gegeven over de boekenlegger, waarop onderwerpen ...

Coöperatie Bommelerwaar verkoopt obligaties voor Burgerwindpark

BOMMELERWAARD - Burgerwindpark A2 Lage Rooijen is bezig eigen vermogen te vergaren. Dat doet men door de verkoop van obligaties. Het gaat om 3,5 miljoen euro en men hoopt dat zoveel mogelijk mensen uit de Bommelerwaard meedoen. 

Met deze investering draag je bij aan de ontwikk...

Politie zoekt tips bij aanpak drugscriminaliteit

BOMMELERWAARD - De aanpak van drugscriminaliteit heeft hoge prioriteit bij de politie. Het aantal drugsdumpingen steeg het afgelopen jaar aanzienlijk in met name Gelderland en Overijssel, net als het aantal opgerolde drugsproductielocaties. De politie vraagt daarom opnieuw aandacht voor deze...