Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Loevestein organiseert Sintfestijn Poederoijen/Woudrichem

Geschreven: 27-10-2023
Loevestein organiseert Sintfestijn Poederoijen/Woudrichem

Slot Loevestein verandert dit jaar maakt in een heus Sinterklaaskasteel. Families en jonge avonturiers kunnen tussen 19 november en 5 december een kijkje te nemen op het Sintfestijn en genieten van de prachtig ingerichte kamers en de feestelijke sfeer.

Jong en oud kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder een speurtocht, een Pietenparcours, knutselen en lezen. Help de verloren cadeaus terug te vinden die per ongeluk zijn kwijtgeraakt dankzij de hulp van de Rommelpiet.

Creativiteit
Ook is er een grote knutseltafel waar kinderen hun creativiteit kunnen gebruiken en het mooiste cadeaupapier kunnen maken. In de keuken ruik je de geur van speculaas en kruiden al, maar het recept is niet compleet. Lukt het de jonge bezoekers de ingrediënten te vinden en het recept weer compleet te maken? Na al deze spannende activiteiten kunnen de Pietjes in spe hun kunsten laten zien op het speciale Pietenparcours. Als het recept weer compleet is, de cadeautjes zijn gevonden en alle uitdagende kunstjes op het Pietenparcours zijn uitgevoerd, krijgen alle kinderen een welverdiend Pietendiploma.

Boeken
Slot Loevestein en boeken zijn natuurlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tijdens het Sintfestijn is er een grote, gezellige leeshoek in de Zael van het kasteel. Klim in de stoel van Sinterklaas of kruip op het gouden bankje, pak er een kussen bij en lees met elkaar uit mooie boekjes. Op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag leest een museumgids het spannende verhaal van Boer Boris en Sinterklaas voor vanuit de Sinterklaasstoel.

Weekenden
In de weekenden zullen er twee Pieten op Loevestein zijn. Sinterklaas is zelf niet aanwezig.

Ook voor scholen en kinderdagverblijven organiseert men het Sintfestijn op Loevestein.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen/Woudrichem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...