Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Loevestein organiseert Sintfestijn Poederoijen/Woudrichem

Geschreven: 27-10-2023
Loevestein organiseert Sintfestijn Poederoijen/Woudrichem

Slot Loevestein verandert dit jaar maakt in een heus Sinterklaaskasteel. Families en jonge avonturiers kunnen tussen 19 november en 5 december een kijkje te nemen op het Sintfestijn en genieten van de prachtig ingerichte kamers en de feestelijke sfeer.

Jong en oud kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder een speurtocht, een Pietenparcours, knutselen en lezen. Help de verloren cadeaus terug te vinden die per ongeluk zijn kwijtgeraakt dankzij de hulp van de Rommelpiet.

Creativiteit
Ook is er een grote knutseltafel waar kinderen hun creativiteit kunnen gebruiken en het mooiste cadeaupapier kunnen maken. In de keuken ruik je de geur van speculaas en kruiden al, maar het recept is niet compleet. Lukt het de jonge bezoekers de ingrediënten te vinden en het recept weer compleet te maken? Na al deze spannende activiteiten kunnen de Pietjes in spe hun kunsten laten zien op het speciale Pietenparcours. Als het recept weer compleet is, de cadeautjes zijn gevonden en alle uitdagende kunstjes op het Pietenparcours zijn uitgevoerd, krijgen alle kinderen een welverdiend Pietendiploma.

Boeken
Slot Loevestein en boeken zijn natuurlijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Tijdens het Sintfestijn is er een grote, gezellige leeshoek in de Zael van het kasteel. Klim in de stoel van Sinterklaas of kruip op het gouden bankje, pak er een kussen bij en lees met elkaar uit mooie boekjes. Op woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag leest een museumgids het spannende verhaal van Boer Boris en Sinterklaas voor vanuit de Sinterklaasstoel.

Weekenden
In de weekenden zullen er twee Pieten op Loevestein zijn. Sinterklaas is zelf niet aanwezig.

Ook voor scholen en kinderdagverblijven organiseert men het Sintfestijn op Loevestein.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Poederoijen/Woudrichem te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...