Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

lezing Gelderse dialecten Wageningen

Geschreven: 10-06-2023
 lezing Gelderse dialecten Wageningen

In het jubileumjaar heeft Historische Vereniging Oud Wageningen het Wagenings dialect centraal gesteld. Woordenboek “Ajuuwoh” is daar een tastbaar resultaat van geworden. De 3e druk is al in de maak! 
In het kielzog van dit thema wordt op dinsdagavond 20 juni een lezing verzorgd over Gelderse dialecten – met het Wagenings dialect in het bijzonder. Spreker is Harrie Scholtmeijer, Nederlands dialectoloog bij de IJsselacademie. Hij is als geen ander ingewijd in het onderwerp.

De avond begint om 20 uur (inloop vanaf 19:30 uur) in Vredehorst, Tarthorst 1 te Wageningen. Voor leden is de entree gratis; niet-leden betalen 2,50 euro.
Wie is Harrie Scholtmeijer? 
Harrie Scholtmeijer heeft meerdere publicaties op zijn naam staan. Hij is schrijver van Nederlandse dialect- en streektaalboeken. Hij is opgegroeid in Vollenhove. Hij studeerde Nederlands, Oud- en Nedersaksisch aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was werkzaam in Utrecht en Amsterdam en promoveerde in 1992 aan de Universiteit Leiden op het Nederlands van de IJsselmeerpolders. Scholtmeijer werkte op het Meertens Instituut in Amsterdam en vanaf 1999 bij de Stichting Grensoverschrijdende Streektalen in Kampen. Sinds november 2007 is hij werkzaam op de Hogeschool Utrecht als docent van onder andere de vakken basisgrammatica Nederlands en docent Taalvaardigheid Nederlands. 

In Wageningen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 5A


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Jongerenwerk Maasdriel krijgt impuls dankzij D66 en GroenLinks Maasdriel

Het jongerenwerk in Maasdriel krijgt de komende jaren een extra impuls. Voor 2024 en 2025 is daarvoor 80.000 euro beschikbaar. Het gevolg van een succesvol amendement van D66 Maasdriel en GroenLinks

Het amendement volgde op het voorstel van het college van B&W om de volledige r...

Vernieuwde samenwerking in ‘Pact van Loevestein’ Altena

Gemeente Altena ondertekende vrijdag (29-9) de intentieverklaring ‘Pact van Loevestein 2023-2033’, samen met andere gemeenten, provincies en partijen binnen de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW).

Twintig jaar geleden ontstond het Pact van Loevestein. De behoefte nu is om...

Flitsfeitje Cian Ducrot van Heaven

Cian Ducrot groeide op in Cork, Ierland. Tijdens zijn jonge jaren deed hij mee in drama clubs en musicals.  Hij kreeg ook een beurs aan de Royal Academy of Music in Londen, waar hij klassiek fluit leerde spelen.
Tijdens een inspirerende reis naar Los Angeles besefte Ducrot dat hij eig...