Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

lezing Gelderse dialecten Wageningen

Geschreven: 10-06-2023
 lezing Gelderse dialecten Wageningen

In het jubileumjaar heeft Historische Vereniging Oud Wageningen het Wagenings dialect centraal gesteld. Woordenboek “Ajuuwoh” is daar een tastbaar resultaat van geworden. De 3e druk is al in de maak! 
In het kielzog van dit thema wordt op dinsdagavond 20 juni een lezing verzorgd over Gelderse dialecten – met het Wagenings dialect in het bijzonder. Spreker is Harrie Scholtmeijer, Nederlands dialectoloog bij de IJsselacademie. Hij is als geen ander ingewijd in het onderwerp.

De avond begint om 20 uur (inloop vanaf 19:30 uur) in Vredehorst, Tarthorst 1 te Wageningen. Voor leden is de entree gratis; niet-leden betalen 2,50 euro.
Wie is Harrie Scholtmeijer? 
Harrie Scholtmeijer heeft meerdere publicaties op zijn naam staan. Hij is schrijver van Nederlandse dialect- en streektaalboeken. Hij is opgegroeid in Vollenhove. Hij studeerde Nederlands, Oud- en Nedersaksisch aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij was werkzaam in Utrecht en Amsterdam en promoveerde in 1992 aan de Universiteit Leiden op het Nederlands van de IJsselmeerpolders. Scholtmeijer werkte op het Meertens Instituut in Amsterdam en vanaf 1999 bij de Stichting Grensoverschrijdende Streektalen in Kampen. Sinds november 2007 is hij werkzaam op de Hogeschool Utrecht als docent van onder andere de vakken basisgrammatica Nederlands en docent Taalvaardigheid Nederlands. 

In Wageningen luister je Rivierenland Radio via Dab+ op kanaal 5A


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL Eindhoven

EINDHOVEN - LEGENDS of ROCK Tribute Festival XL op zaterdag 28 december 2024 in De Effenaar in Eindhoven met internationale No 1 tributebands van AC/DC, Metallica, Iron Maiden, Guns N’ Roses e.v.a.

Op zaterdag 28 december 2024 komt de internationale LEGENDS of ROCK ...

ASML welkom op Brainport Industries Campus in Eindhoven

EINDHOVEN - De Eindhovense gemeenteraad heeft dinsdag 11 juni met grote meerderheid ingestemd met de mogelijke uitbreiding van ASML op de Brainport Industries Campus (BIC). In april maakten de gemeente Eindhoven en ASML bekend samen te onderzoeken of het noordelijke deel van de campus een geschik...

Samen 80 jaar vrijheid vieren in Brabant

‘S-HERTOGENBOSCH – De provincie Noord-Brabant, Brabant Herinnert en het Cultuurfonds Noord-Brabant willen verhalen over de Tweede Wereldoorlog doorgeven aan toekomstige generaties. Ze roepen inwoners op projecten in te dienen die 80 jaar vrijheid herdenken en vieren.

De...