Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

lanceert kunstenaar Jorn van Leeuwen boek getiteld 8 bij Museum Jan Cunen

Geschreven: 02-04-2024
lanceert kunstenaar Jorn van Leeuwen boek getiteld 8 bij Museum Jan Cunen

OSS - Kunstenaar Jorn van Leeuwen (Utrecht 1982) exposeert momenteel in de Gastenkamer van Museum Jan Cunen en sluit aan bij de lopende tentoonstelling Willem Witsen, stille kracht. Stilte is kenmerkend in het oeuvre van Jorn en heeft een grote overeenkomst met het werk van Willem Witsen, al liggen hun levens meer dan honderd jaar uit elkaar. In sommige werken is een Witsen-achtige sfeer aanwezig, in andere het bijzondere gezichtspunt. Door in te zoomen op ‘kleine’ onderwerpen en motieven en handelingen te herhalen, dwingt Jorn concentratie en vertraging af: zowel in het maakproces als bij het kijken naar zijn werk.

Op zondag 14 april presenteert Jorn zijn kersverse boek 8 waarin hij terugblikt op de afgelopen acht jaar van zijn leven. . In deze periode verkende hij nieuwe onderwerpen en vond hij verdieping op favoriete thema's, maar werd hij ook vader van Bodo en Senja. Het boek, bestaande uit acht (8) hoofdstukken, toont tekeningen die corresponderen met deze thema's, variërend van geraniums en maanlicht tot het gezinsleven en vriendschap. De publicatie is vanaf zondag 14 april te koop in de museumshop.  

De boekpresentatie 8 is op zondag 14 april in Museum Jan Cunen en is gratis toegankelijk mét een geldig museumticket. Het begint om 13.00 uur en vooraf aanmelden is niet nodig. 

Museum Jan Cunen biedt een urgente en vernieuwende programmering geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Oss. Dat doet het binnen én buiten de muren van Villa Constance, met een scherp oog voor jong talent en oprechte interesse in de stad. Meer informatie is te vinden op de website www.museumjancunen.nl.

Foto is gemaakt door: Merlijn van der Wardt

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...