Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

lanceert kunstenaar Jorn van Leeuwen boek getiteld 8 bij Museum Jan Cunen

Geschreven: 02-04-2024
lanceert kunstenaar Jorn van Leeuwen boek getiteld 8 bij Museum Jan Cunen

OSS - Kunstenaar Jorn van Leeuwen (Utrecht 1982) exposeert momenteel in de Gastenkamer van Museum Jan Cunen en sluit aan bij de lopende tentoonstelling Willem Witsen, stille kracht. Stilte is kenmerkend in het oeuvre van Jorn en heeft een grote overeenkomst met het werk van Willem Witsen, al liggen hun levens meer dan honderd jaar uit elkaar. In sommige werken is een Witsen-achtige sfeer aanwezig, in andere het bijzondere gezichtspunt. Door in te zoomen op ‘kleine’ onderwerpen en motieven en handelingen te herhalen, dwingt Jorn concentratie en vertraging af: zowel in het maakproces als bij het kijken naar zijn werk.

Op zondag 14 april presenteert Jorn zijn kersverse boek 8 waarin hij terugblikt op de afgelopen acht jaar van zijn leven. . In deze periode verkende hij nieuwe onderwerpen en vond hij verdieping op favoriete thema's, maar werd hij ook vader van Bodo en Senja. Het boek, bestaande uit acht (8) hoofdstukken, toont tekeningen die corresponderen met deze thema's, variërend van geraniums en maanlicht tot het gezinsleven en vriendschap. De publicatie is vanaf zondag 14 april te koop in de museumshop.  

De boekpresentatie 8 is op zondag 14 april in Museum Jan Cunen en is gratis toegankelijk mét een geldig museumticket. Het begint om 13.00 uur en vooraf aanmelden is niet nodig. 

Museum Jan Cunen biedt een urgente en vernieuwende programmering geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Oss. Dat doet het binnen én buiten de muren van Villa Constance, met een scherp oog voor jong talent en oprechte interesse in de stad. Meer informatie is te vinden op de website www.museumjancunen.nl.

Foto is gemaakt door: Merlijn van der Wardt

Rivierenland Radio is in Oss te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...