Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kunstverkiezing Maasdriel 2024 in nieuw jasje

Geschreven: 17-05-2024
Kunstverkiezing Maasdriel 2024 in nieuw jasje

MAASDRIEL - De gemeente Maasdriel steekt in 2024 de Kunstverkiezing - de vierde editie - in een nieuw jasje. De winnaar krijgt een prijs van 3.000 euro. De kunstverkiezing loopt van 1 juni tot en met 7 november 2024.

De gemeente wil meer kunstenaars de kans bieden om mee te doen. Om die reden werd het aantal disciplines uitgebreid. Daarnaast mogen alle amateur- en professionele kunstenaars die in gemeente Maasdriel wonen meedoen. 

Vrijheid
Het thema voor deze verkiezing is ’80 jaar vrijheid’. In 2025 viert (ook) Maasdriel dat Nederland al 80 jaar in vrijheid mag leven.

Planning
De eerste ronde loopt van 1 juni tot 15 augustus. Hobby-, amateur-, of professionele kunstenaars maximaal twee kunstwerken/ ontwerpen indienen via kunstverkiezing@maasdriel.nl.

Tweede ronde: Een jury beoordeelt in de periode van 26 tot 30 augustus 2024 alle ingediende kunstwerken/ ontwerpen en bepaalt welke kunstwerken genomineerd worden voor de volgende ronde, de publieksronde.

Derde ronde: Van 9 september tot 11 oktober vindt de publieksronde plaats. Maasdrielse inwoners kunnen dan via de website digitaal stemmen op hun favoriet. De drie kunstwerken/ ontwerpen met de meeste stemmen worden tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis.

Vierde ronde: De kunstwerken/ ontwerpen van de drie finalisten zijn van 28 oktober tot en met 7 november, tijdens openingstijden, te bewonderen in de hal van het gemeentehuis. De jury kiest uit de drie kunstwerken het winnende kunstwerk. 

Bekendmaking
Op 7 november 2024 maakt wethouder Sørensen de winnaar van Kunstverkiezing Maasdriel 2024 bekend. Het winnend kunstwerk krijgt in 2025 een mooi plekje in de hal van het gemeentehuis.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...