Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

koor Albateso Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 12-05-2023
koor Albateso Sint-Jan Waalwijk

Op zondag 21 mei om 14.30 uur zal gemengd koor ‘Albateso’ uit Haarsteeg een gevarieerd concert verzorgen in de Sint-Jan in Waalwijk. Het koor staat onder leiding van Maarten van den Hoven, die het koor ook begeleidt op piano. Tijdens deze muzikale middag zullen bekende en wat minder bekende liederen ten gehore worden gebracht; er is voor ieder wat wils te horen. Iedereen is welkom en de entree is zoals altijd gratis. Het concert wordt georganiseerd door de Vrienden van Sint-Jan de Doper.

Koor Albateso

Albateso is een gemengd meerstemmig koor uit Haarsteeg, dat is opgericht in 1997 en bestaat uit een kleine 40 leden. De naam van het koor is afgeleid van de verschillende stemgroepen: alten, bassen, tenoren en sopranen. De muzikale leiding is in handen van Maarten van den Hoven. Maarten was als pianist al een aantal jaren hun vaste begeleider; sinds 2009 is hij tevens dirigent van het koor.

Het repertoire bestaat uit licht-klassieke muziek, multiculturele en meertalige stukken. Dit varieert van liederen van Mozart en Rutter tot filmmuziek of Franse, Spaanse en Ierse volksmuziek. Daarnaast hebben ze een aantal musicals of medleys daaruit gezongen, zoals “Chess” en “West Side Story”. Het lijflied van Albateso is “We’re the choir”; in dit lied presenteren de verschillende stemgroepen zich op geheel eigen wijze. Op 23 april jl. gaf Albateso een concert in verband met hun 25-jarig bestaan. Naast deze uitvoering treden ze gemiddeld nog 2 tot 3 keer per jaar op, bijvoorbeeld op korenfestivals of (plaatselijke) evenementen.

Voor het optreden in de Sint-Jan is een keuze gemaakt uit recent en wat ouder repertoire. Naast nummers die nagenoeg iedereen kent zoals ‘Sound of Silence’ en ‘Pastorale’ is er gekozen voor wat minder bekende muziek, die echter wél heel goed in de Sint-Janskerk past. Het belooft een mooie muzikale middag te worden.

Van harte welkom

Iedereen is zondag 21 mei van harte welkom bij dit mooie concert in de Sint-Jan in Waalwijk. U kunt zo naar binnen lopen: de entree is gratis. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en gezellig even bij te praten.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...