Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

koor Albateso Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 12-05-2023
koor Albateso Sint-Jan Waalwijk

Op zondag 21 mei om 14.30 uur zal gemengd koor ‘Albateso’ uit Haarsteeg een gevarieerd concert verzorgen in de Sint-Jan in Waalwijk. Het koor staat onder leiding van Maarten van den Hoven, die het koor ook begeleidt op piano. Tijdens deze muzikale middag zullen bekende en wat minder bekende liederen ten gehore worden gebracht; er is voor ieder wat wils te horen. Iedereen is welkom en de entree is zoals altijd gratis. Het concert wordt georganiseerd door de Vrienden van Sint-Jan de Doper.

Koor Albateso

Albateso is een gemengd meerstemmig koor uit Haarsteeg, dat is opgericht in 1997 en bestaat uit een kleine 40 leden. De naam van het koor is afgeleid van de verschillende stemgroepen: alten, bassen, tenoren en sopranen. De muzikale leiding is in handen van Maarten van den Hoven. Maarten was als pianist al een aantal jaren hun vaste begeleider; sinds 2009 is hij tevens dirigent van het koor.

Het repertoire bestaat uit licht-klassieke muziek, multiculturele en meertalige stukken. Dit varieert van liederen van Mozart en Rutter tot filmmuziek of Franse, Spaanse en Ierse volksmuziek. Daarnaast hebben ze een aantal musicals of medleys daaruit gezongen, zoals “Chess” en “West Side Story”. Het lijflied van Albateso is “We’re the choir”; in dit lied presenteren de verschillende stemgroepen zich op geheel eigen wijze. Op 23 april jl. gaf Albateso een concert in verband met hun 25-jarig bestaan. Naast deze uitvoering treden ze gemiddeld nog 2 tot 3 keer per jaar op, bijvoorbeeld op korenfestivals of (plaatselijke) evenementen.

Voor het optreden in de Sint-Jan is een keuze gemaakt uit recent en wat ouder repertoire. Naast nummers die nagenoeg iedereen kent zoals ‘Sound of Silence’ en ‘Pastorale’ is er gekozen voor wat minder bekende muziek, die echter wél heel goed in de Sint-Janskerk past. Het belooft een mooie muzikale middag te worden.

Van harte welkom

Iedereen is zondag 21 mei van harte welkom bij dit mooie concert in de Sint-Jan in Waalwijk. U kunt zo naar binnen lopen: de entree is gratis. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken en gezellig even bij te praten.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...