Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Koninklijke onderscheiding voor prof.mr.dr. Johan Legemaate

Geschreven: 23-06-2024
Koninklijke onderscheiding voor prof.mr.dr. Johan Legemaate

ZALTBOMMEL - Burgemeester Van Maaren reikte vrijdag (21-6) in de Aula van de Universiteit van Amsterdam (Oude Lutherse Kerk) een Koninklijke onderscheiding uit aan Johan Legemaate uit Zaltbommel. Dit was ter gelegenheid van zijn afscheidsrede wegens pensionering.

Legemaate ontvangt zijn Koninklijke onderscheiding - Officier in de Orde van Oranje Nassau - vanwege zijn grote verdiensten op het terrein van het gezondheidsrecht. Hij heeft zich gedurende zijn gehele loopbaan bovenmatig ingezet voor het wetenschappelijk vakgebied van het gezondheidsrecht en de beoefening van het rechtsgebied in de medische en rechtspraktijk. Dit heeft hij niet alleen gedaan binnen zijn betaalde functie, maar ook onbezoldigd.

Legemaate onderscheidt zich van zijn vakgenoten, niet alleen vanwege zijn brede beoefening van het gezondheidsrecht, maar ook vanwege zijn omvangrijke bijdrage aan onderzoek naar het functioneren van wetten op het terrein van de gezondheidszorg (‘wetsevaluatie’).

Zijn publicaties bestrijken vrijwel het hele vakgebied. Dat is vandaag de dag vanwege vergaande specialisering, die zich ook op het terrein van het gezondheidsrecht heeft voorgedaan, uitzonderlijk. Zijn grote kennis van dit rechtsgebied heeft hij op inspirerende wijze overgebracht aan vele generaties gezondheidsjuristen en zorgverleners.

Op het terrein van de wetsevaluatie leverde de decorandus een essentiële bijdrage aan het vertalen van onderzoeksbevindingen naar heldere en werkbare aanbevelingen gericht aan de wetgever, de overheid, zorgverleners, beroepsverenigingen en maatschappelijke organisaties. Illustratief zijn de door hem uitgevoerde evaluaties binnen de psychiatrie, kwaliteit van zorg en euthanasie, onderzoeken waarvan de aanbevelingen zonder uitzondering een grote maatschappelijke impact hadden.

Een cruciale rol bij dit alles heeft gespeeld dat Legemaate als geen ander de verbinding kon leggen tussen de theorie van het gezondheidsrecht en de uitvoeringspraktijk.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...