Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kom luisteren naar het KlarinetNsemble in de Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 08-11-2023
Kom luisteren naar het KlarinetNsemble in de Sint-Jan Waalwijk

Op zondag 19 november om 14.30 uur zal een bijzonder concert plaatsvinden in de Waalwijkse Sint-Jan, uitgevoerd door het KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek, met medewerking van bariton Huub de Bruijn. Tijdens deze fraaie muzikale middag zult u meegevoerd worden door de fraaie klanken van vele soorten klarinetten. Een aanrader dus om te komen beluisteren én bekijken. De entree is zoals altijd gratis, u bent van harte welkom.

Het KlarinetNsemble ensemble is een hechte groep van topamateurs en een aantal musici met een beroepsmatige achtergrond, in totaal zo’n 22 klarinettisten. Dit ensemble heeft zijn basis in Hilvarenbeek. De complete klarinetfamilie (van hoge es- tot en met de lage contrabasklarinet) is in dit ensemble vertegenwoordigd. Kenmerkend voor het ensemble is de volle klank. Soms klinkt die imposant, dan weer verstild of ontroerend. Het KlarinetNsemble geeft regelmatig concerten, van licht klassiek tot de Zuid-Amerikaanse tango en heeft daarmee binnen en buiten de regio een uitstekende reputatie opgebouwd. Het zijn thematische of gevarieerde concerten, geregeld in samenwerking met koren of theatergezelschappen Zo heeft het in 2018, 2020 en 2022 opera’s uitgevoerd: eigen producties, zowel wat betreft de verhaallijn, teksten, regie, zang, dans en muzikale uitvoering. Deze kwamen tot stand dankzij tientallen amateurs en vrijwilligers. Het KlarinetNsemble staat onder leiding van Maarten Jense, die zelf ook klarinet studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg.  

Bariton Huub de Bruijn

Huub is van oorsprong accordeonist en pianist. Ontplooit zich later als zanger en legt zich toe op het ontwikkelen van zijn diepe baritonstem. Hij raakte in de ban van de Argentijnse tango en volgde tangozang- en interpretatielessen bij o.a. Juan Carlos Tajes en pianolessen bij tangopianist Wim Warman, docent op het Rotterdamse conservatorium. Sinds 2012 is hij één à twee keer per jaar in Argentinië om zijn muzikale vrienden te ontmoeten en de ontwikkelingen in de folklore- en tangomuziek te volgen.

Iedereen welkom

Iedereen is zondag 19 november hartelijk welkom bij dit concert in de bekende Waalwijkse koepelkerk in het centrum. De entree is gratis; kom dit concert dus zeker meebeleven. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Alle informatie over de concerten in de Sint-Jan vindt u op de website van de Vrienden van Sint-Jan, waar u zich ook kunt opgeven om vrijblijvend via e-mail op de hoogte te blijven.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Gidsen gezocht voor Zutphense monumenten Zutphen

Erfgoedcentrum Zutphen stelt in het oog springende monumenten open voor publiek. De Burgerzaal, de Wijnhuistoren, Sint-Janskerk en Berkelruïne zijn al enkele dagdelen per week gratis toegankelijk. Komend jaar komt daar zelfs nog een monument bij: de Bourgonjetoren. Dit jaar werden deze monum...

Flitsfeitje Kevin feat s10 van de Leven

Kevin de Gier uit Rotterdam draait alweer een aantal jaartjes mee in de muziekwereld. In 2016 kwam “Op de block” uit, de eerste solosingle van de rapper. Het werd een groot succes en is op Youtube al meer dan 4,5 miljoen keer bekeken.
In de zomer van 2017 werkte hij samen met S...

Mok Bommelerwaard wordt gevuld met warme chocolademelk Zaltbommel

Voor wie wil ... De échte Bommelerwaardmok wordt zondag 17 december gratis gevuld met warme chocolademelk.

De actie is van 12.00 tot 16.00 uur bij Tourist Info Bommelerwaard, Markt 3, Zaltbommel.

Deze mok is versierd met iconische bezienswaardigheden van de Bommelerwaar...