Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kleine woningen Beersteeg-West voorzien in behoefte Zaltbommel

Geschreven: 01-11-2023
Kleine woningen Beersteeg-West voorzien in behoefte Zaltbommel

Aan de Beersteeg-West in Zaltbommel werden vorige week de eerste kleine huizen geplaatst. Gemeente Zaltbommel: 'Een mooi moment, want dit bijzondere project is een primeur voor de Bommelerwaard.'

In totaal komen er vijftien kleine huizen, tien koop- en vijf huurwoningen. Met dit project komen meerdere ambities op het gebied van wonen en leven bij elkaar.

Creatief
Wethouder Gijs van Leeuwen in een reactie: "Dit project is een goed voorbeeld van hoe creatief om te gaan met de grote behoefte aan woningen. Het zijn kleine, betaalbare en duurzame huizen voor starters. En ook nog eens op een prachtige locatie: Zowel midden in de natuur als op loopafstand van het centrum van Zaltbommel."

Duurzaamheid
Daarnaast zijn de kleine huizen gebouwd op basis van de laatste technieken op het gebied van duurzaamheid, zoals zonnepanelen op het dak, een warmtepompboiler voor vloerverwarming en een systeem waarmee warmte wordt teruggewonnen uit de douche. 

Gemeenschappelijke tuin
Wat nu nog een modderig terrein is, wordt uiteindelijk een gemeenschappelijke tuin die bewoners samen gaan onderhouden. De gemeente: 'Deze is klimaatadaptief ingeregeld. Dat wil zeggen, we richten de omgeving van de kleine huizen weer groen in en zorgen voor een goede waterafvoer.'

In december ontvangen alle bewoners de sleutel. Dan is de modder verdwenen en is de buitenruimte klaar. Aldus de planning.

De eerste boom is symbolisch alvast geplant door wethouder Van Leeuwen en projektontwikkelaar Jaap de Windt.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...