Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Klassiek ballet voor volwassenen

Geschreven: 18-03-2024
Klassiek ballet voor volwassenen

DRUNEN - In de blue zones op de wereld weten ze allang hoe gezond dansen is. Niet alleen voor je lichaam, óók voor je spirit. Je wordt er blij van, blijft soepel en het is een verrijking van het sociale leven. Bij het Pieck kun je gelukkig je hele leven blijven dansen.

Naast het bestaande aanbod voor wat oudere dansers starten bij het Pieck nu ook klassieke balletlessen speciaal voor volwassenen. De docente Sandra Klijn heeft jaren gedanst als ballerina en geeft met passie haar liefde voor dans door. Of je nou al eerder balletlessen hebt gevolgd óf dat al altijd hebt willen doen, je bent van harte welkom! Het bijzondere van deze dansvorm zijn de vloeiende bewegingen, de elegante poses en de prachtige statige houding die je traint.

De lessen kennen een vaste opbouw. Zo start iedere les met een warming up. Met elegante, zachte bewegingen laat je je lichaam rustig opwarmen. Daarna volgen oefeningen aan de barre waarmee je kracht opbouwt en je spieren soepel maakt. In het Centre maak je dansante combinaties, ondersteund door mooie klassieke muziek. Op de diagonaal is er ruimte voor grotere, zwierende bewegingen waarna de les afgesloten wordt met een goede cooling down.

Het leuke van deze klassieke les voor (wat) ouderen is dat je met leeftijdsgenoten danst. Voel je je wat minder fit, of mankeer je iets, de docente kan altijd aanpassingen aanbieden zodat iedereen op zijn eigen niveau kan dansen.

JE NEUS HOEFT NIET MEER NAAR JE KNIEËN

Na een tijdje zul je merken dat je krachtiger en leniger wordt. Je kunt beter je balans houden én je traint je geheugen. Natuurlijk wordt het daardoor na een aantal lessen ook makkelijker en kun je de passen beter onthouden. Naast de fysieke training versterkt het sociale aspect het les-plezier. Je kiest er immers voor om samen met gelijkgestemden iets te doen wat je leuk vindt! 

Wil je graag met leeftijdsgenoten dansen maar trekt klassiek ballet je minder? Dan zijn de lessen ‘dans en ouderen’ meer geschikt. Veel dans, zónder de specifiek klassieke bewegingen en muziek. Ook deze cursus kent een opbouw met aandacht voor opwarming, krachtopbouw, souplesse en natuurlijk een cooling down. Ben je nieuwsgierig? Trek je (stoute) dansschoenen aan en doe gezellig mee met één, twee of drie proeflessen!

KADER

De open lessen ‘klassiek ballet voor volwassenen’ en ‘dans en ouderen’ worden gegeven bij het Pieck in Drunen (gebouw de Voorste Venne aan het Anton Pieckplein).

Op maandag 8, 15 en 22 april zijn van 10:30 tot 11:30 de lessen klassiek ballet. Van 11:30 tot 12:30 zijn de lessen dans en ouderen. De open lessen worden aangeboden voor de introductieprijs van 20 euro voor 3 lessen, zodat je kunt ervaren of de cursus iets voor je is. Dans je mee?

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Grote veiligheidscontrole Zaltbommel levert 44.000 euro op en meer

ZALTBOMMEL - Donderdag (18-4) vond in Zaltbommel een grootschalige integrale veiligheidscontrole plaats. Met deze actie wil de overheid de veiligheid vergroten en criminele activiteiten voorkomen. Tien partijen sloegen er de handen voor ineen.

Politie, Afvalverwijdering Rivierenland (AV...

Beleeftuin Zorgcentrum ’t Slot Dierenbeweegpad Gameren feestelijk geopend

GAMEREN - Woensdag (17-4) opende Zorgcentrum ’t Slot in Gameren de prachtig aangelegde Beleeftuin op feestelijk wijze. De tuin is onderdeel van het nieuwe Gamerse dierenbeweegpad dat met medewerking van Welzijn Bommelerwaard van start ging.

De tuin is speciaal aangelegd voor de be...

Sluipverkeer door Wellseind veroorzaakt (te) veel incidenten

WELLSEIND - Met de opening van de Maas-Waalweg maart 2024 is de verwachting dat de verkeersdruk op kernen in de zuidwestelijke hoek van de Bommelerwaard hierdoor zou afnemen. Dit is vooral van belang voor de kern Wellseind. De actualiteit laat iets anders zien. Dat zette D66 Maasdriel aan tot het...