Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kinderen veiliger naar school door verkeersveilige schoolzones

Geschreven: 14-06-2024
Kinderen veiliger naar school door verkeersveilige schoolzones

AALST - Op maandag 17 juni onthult wethouder Ed Goossens de nieuwe verkeersveilige schoolzone bij obs Den Boogerd in Aalst. Samen met een aantal leerlingen en schooldirecteur Gerion Goossens stelt hij een nieuw zebrapad 'in werking'. De feestelijkheden maken deel uit van het project ‘Verkeerveilige schoolomgevingen gemeente Zaltbommel'.

Wethouder Goossens: “Het is van grote belang dat de omgevingen van onze scholen veilig zijn voor alle kinderen. Alle scholen hebben zelf een plan kunnen maken voor verbeteringen. Zij weten zelf het beste welke maatregelen het beste bij hun situatie past. Ik ben er trots op dat we op deze manier samen werken aan de veiligheid van onze kinderen.”

Opvallend
Bij alle basisscholen in de gemeente worden de Jip en Janneke verkeersborden herplaatst naar plekken waar extra aandacht gewenst is. De borden worden geplaatst op gekleurde palen om extra op te vallen. Indien gewenst door de scholen, wordt ook het woord “school” in de straat bestraat. Sommige scholen geven echter de voorkeur aan zebrapaden.

Gewenst gedrag 
Het project is gestart naar aanleiding van zorgen rondom de verkeerssituatie bij basisscholen. Veel verloopt al goed. Zo bevinden alle basisscholen zich binnen een 30 km/u zone of aan een 30 km/u weg en zijn ze actief bezig met verkeerseducatie. Bovendien stimuleren de scholen ouders om hun kinderen zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te brengen. De nieuwe verkeersveilige zones helpen het gewenste gedrag nog beter te ondersteunen.

Maatwerk
Voor iedere school is een plan op maat gemaakt. Dit plan richt zich op communicatie met ouders, verkeerseducatie op school en infrastructurele aanpassingen om het gedrag van ouders optimaal te sturen.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Aalst te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...