Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kinder-Kunstdagen en zomerweken

Geschreven: 10-06-2024
Kinder-Kunstdagen en zomerweken

DRUNEN - Creatieve kids en volwassenen!

Nog even en dan is het vakantie; eindelijk vrij om te doen waar je zin in hebt! Om los te komen van je dagelijkse beslommeringen is het fijn je zinnen te verzetten en eens iets ánders te doen. Dat kan bij het Pieck. Tijdens de zomerwerkweken kun je lekker creatief je handen uit de mouwen steken!

Tijdens de zomer zijn er voor jong en oud super inspirerende creatieve weken georganiseerd bij het Pieck. De kinderen zijn het eerst aan de beurt, zij kunnen in de week van 5 augustus terecht bij de kinderkunstweek. Voor volwassenen hebben we een week later de verdiepende zomerweek georganiseerd, met daarin de mogelijkheid je onder te dompelen in beeldhouwen of textiel.

Wie zich wil verdiepen in de kunst van het beeldhouwen kan bij Michiel van Pinxteren aan de slag. Je kunt werken met steen of met tulpenhout. Eenmaal gedroogd scheurt tulpenhout niet meer, en het is zacht en vriendelijk dus heerlijk om mee te werken! Ook als je geen ervaring hebt kun je meedoen, een week werken is een mooie tijd om de techniek van het hakken en gutsen in de vingers te krijgen. Ieder werkt naar eigen ontwerp, wat vormgegeven wordt in was of klei. Zo weet je vooraf al welke uitdagingen je tegen zult gaan komen en kun je een goede werkwijze uitstippelen. Want; wat er eenmaal af is kan er niet meer aan!

In de zomerweek textiel ga je aan de slag met het thema vrijheid. Marie Lexmond begeleid de cursisten bij het maken van een beeldend werk in 2D of 3D. Deze dagen leer je de techniek van thinnerdruk, waarmee je een afdruk van een (zelfgekozen) tekst of beeld uit een krant of tijdschrift kunt maken. Het vinden van de juiste compositie en het gebruik van textiele werkvormen versterkt de samenhang van de beelden en daarmee het verhaal wat je wil vertellen. Ook hierin zal Marie je begeleiden.

ZO FIJN OM LEKKER IETS TE DÓEN

De kinderkunstweek is deze zomer van 5 tot 9 augustus. Diverse docenten zorgen dat de kids creatief uitgedaagd worden en veel toffe dingen (mee)maken. Op dinsdag, woensdag en donderdag is er een variatie aan workshops op het gebied van dans, muziek, theater, musical, beeldend en digitaal. Op maandag en vrijdag ga je een dag met één discipline aan de slag en maak je een tas en/of een voorstelling!

KADER

De kinderkunstweek wordt gehouden van maandag 5 augustus t/m vrijdag 9 augustus, van 9:00 tot 15:00 uur.  Behalve een lunchpakketje en een flesje water hoef je niks mee te brengen.

De zomerweek voor volwassenen is van maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus van 10:00 tot 15:30 uur. De lessen beeldhouwen zijn dagelijks, de lessen textiel worden op maandag, dinsdag en donderdag gegeven, woensdag is een werkdag zonder docent. Inschrijven kan via de website van het Pieck.

Rivierenland Radio is in Drunen te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Overvloedige voorjaarsregen doorkruist maaien dijken

BOMMELERWAARD - Het extreem natte voorjaar leidt tot aanpassingen in het maaien van dijken. Dat laat Waterschap Rivierenland weten. Door de natte ondergrond liep de eerste maaironde in het gefaseerd maaibeheer grote vertraging op. Voor een sterke dijk maait het waterschap dit keer sommige traject...

Defect sluist St. Andries nog niet verholpen

HEEREWAARDEN - Het defect aan sluis St. Andries is nog niet verholpen. De sluis blijft hierdoor langer gestremd.

Sluis Sint Andries in Heerewaarden is sinds vrijdag (7-7) gestremd. Een motor in één van de heftorens is defect, meldde Rijkswaterstaat eerder.

'...

Flitsfeitje Lionel Richie van Three Times a Lady

Lionel Richie, geboren op 20 juni 1949 in Tuskegee, Alabama, is een iconische Amerikaanse zanger, songwriter en producer. Hij begon zijn muzikale carrière als lid van de Commodores, een funk- en soulband die hits had zoals "Easy" en "Three Times a Lady.".

Richie begon zijn succes...