Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kerstvakantie in Musea Zutphen

Geschreven: 22-12-2023
Kerstvakantie in Musea Zutphen

De vuurvogels van Theo Beerendonk vinden, Zutphen in 1485 bewonderen, kennis maken met Lucretia van Toine Moerbeek: in de kerstvakantie is er veel te beleven in Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak.

Laatste kans: tentoonstellingen De Hertog en de Hanze en Altijd in Beweging – Theo Beerendonk
In het kader van het Hanzejaar toont Stedelijk Museum Zutphen topstukken uit onder andere Museum Het Valkhof, Museum Arnhem, Erfgoedcentrum Zutphen en eigen collectie. De zeldzaamheden zoals De Maquette van Zutphen in het jaar 1485, het wereldberoemde Nijmeegse Antependium uit de 15e eeuw, de eerste ballonstrip van Nederland - Maan- en klaagbrief zijn nog te zien t/m 31 december. Op zondag 31 december om 14.00 uur vindt de laatste (gratis) instap rondleiding plaats bij deze tentoonsteling.

Figuratief VS Abstract

Op donderdag 28 december organiseren Museum Henriette Polak en Museum EICAS (Deventer) een gezamenlijke rondleiding bij de tentoonstelling Altijd in Beweging – Theo Beerendonk. Het oeuvre van Theo Beerendonk is divers: in zijn werk kunnen we de ontwikkeling van de beeldende kunst in Nederland volgen gedurende een groot gedeelte van de twintigste eeuw. Na het eerste deel van de rondleiding in Museum Henriette Polak kan iedereen op eigen gelegenheid naar Deventer waar de aansluitende rondleiding start over het non-figuratieve werk van Theo Beerendonk.

Tentoonstelling Altijd in Beweging – Theo Beerendonk is te zien t/m 31 december.

Tussenwereld van Toine Moerbeek
De tentoonstelling Tussenwereld geeft de kans om de eindeloze fantasiewerelden van Toine Moerbeek te ontdekken: hij creëert spannende kunstwerken vol symboliek, de reliëfschilderijen die het perspectief doen vervreemden, hij werkt al ruim 20 jaar aan het project over Lucretia, de tragische heldin uit de Romeinse tijd. De tentoonstelling is t/m 25 februari te zien in de museumzaal De Etalage.

Leuk voor de hele familie
De hele kerstvakantie zijn de speurtochten voor jong en oud beschikbaar bij de balie: Tabletgame ‘Family Challenge’ (7,50 euro per tablet), In de voetsporen van Henric (3,50 euro), Een koffer vol kunst, De Verloren Muntschat, Kruip in de huid van de archeoloog (alle drie gratis). De speurtochten helpen op een leuke manier Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak te beleven.

Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11- 17 uur. Op Kerstavond en oudejaarsdag zijn de musea tot 16.00 uur geopend, en op 25 december en 1 januari zijn de musea gesloten.

Kijk voor meer informatie over tentoonstellingen en activiteiten bij Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak op www.museazutphen.nl.

Rivierenland Radio is in Zutphen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...