Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kerstvakantie in Musea Zutphen

Geschreven: 22-12-2023
Kerstvakantie in Musea Zutphen

De vuurvogels van Theo Beerendonk vinden, Zutphen in 1485 bewonderen, kennis maken met Lucretia van Toine Moerbeek: in de kerstvakantie is er veel te beleven in Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak.

Laatste kans: tentoonstellingen De Hertog en de Hanze en Altijd in Beweging – Theo Beerendonk
In het kader van het Hanzejaar toont Stedelijk Museum Zutphen topstukken uit onder andere Museum Het Valkhof, Museum Arnhem, Erfgoedcentrum Zutphen en eigen collectie. De zeldzaamheden zoals De Maquette van Zutphen in het jaar 1485, het wereldberoemde Nijmeegse Antependium uit de 15e eeuw, de eerste ballonstrip van Nederland - Maan- en klaagbrief zijn nog te zien t/m 31 december. Op zondag 31 december om 14.00 uur vindt de laatste (gratis) instap rondleiding plaats bij deze tentoonsteling.

Figuratief VS Abstract

Op donderdag 28 december organiseren Museum Henriette Polak en Museum EICAS (Deventer) een gezamenlijke rondleiding bij de tentoonstelling Altijd in Beweging – Theo Beerendonk. Het oeuvre van Theo Beerendonk is divers: in zijn werk kunnen we de ontwikkeling van de beeldende kunst in Nederland volgen gedurende een groot gedeelte van de twintigste eeuw. Na het eerste deel van de rondleiding in Museum Henriette Polak kan iedereen op eigen gelegenheid naar Deventer waar de aansluitende rondleiding start over het non-figuratieve werk van Theo Beerendonk.

Tentoonstelling Altijd in Beweging – Theo Beerendonk is te zien t/m 31 december.

Tussenwereld van Toine Moerbeek
De tentoonstelling Tussenwereld geeft de kans om de eindeloze fantasiewerelden van Toine Moerbeek te ontdekken: hij creëert spannende kunstwerken vol symboliek, de reliëfschilderijen die het perspectief doen vervreemden, hij werkt al ruim 20 jaar aan het project over Lucretia, de tragische heldin uit de Romeinse tijd. De tentoonstelling is t/m 25 februari te zien in de museumzaal De Etalage.

Leuk voor de hele familie
De hele kerstvakantie zijn de speurtochten voor jong en oud beschikbaar bij de balie: Tabletgame ‘Family Challenge’ (7,50 euro per tablet), In de voetsporen van Henric (3,50 euro), Een koffer vol kunst, De Verloren Muntschat, Kruip in de huid van de archeoloog (alle drie gratis). De speurtochten helpen op een leuke manier Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak te beleven.

Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11- 17 uur. Op Kerstavond en oudejaarsdag zijn de musea tot 16.00 uur geopend, en op 25 december en 1 januari zijn de musea gesloten.

Kijk voor meer informatie over tentoonstellingen en activiteiten bij Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak op www.museazutphen.nl.

Rivierenland Radio is in Zutphen te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
Een visie op een bruisend Eindhoven

EINDHOVEN - 'Sharing the Vibes: Samen naar een bruisend Eindhoven' is een visie op een levendige stad waar mensen graag wonen, werken en verblijven. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zowel overdag als in de nacht. Een bruisend uitgaansleven is daarbij van groot belang, met ruimte voor ver...

Uiterlijk zomer 2025 duidelijkheid voor gebruikers Pand 9

ZALTBOMMEL - Het oude schoolgebouw aan de Van Heemstraweg, voor velen bekend als Pand 9, wordt al jaren gebruikt als centrum door verschillende maatschappelijke organisaties. Bij de start van Pand 9 is afgesproken dat het gebruik van het gebouw in principe voor vijftien jaar zou zijn. Anno 2024 i...

Militairen oefenen in de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD - In de week van 15 tot en met 18 juli vindt in de Bommelerwaard een militaire oefening plaats.

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht (KL).

Praktisch gezien houdt dit in dat militairen ...