Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kerstconcert Collegium Altena

Geschreven: 11-12-2023
Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muziek  opnieuw te laten klinken. En kerst is daar bij uitstek de gelegenheid voor. Het Christuskindje, de  ‘Salvator Mundi’ de ‘redder van de wereld’, is immers naar ons toe gekomen! 

Collegium Altena, het bekende kamerkoor uit onze streek, geeft een kerstconcert in het prachtige kerkje van Uitwijk. Binnen de muren van deze historische plek waar al tientallen eeuwen de liederen van de gelovigen klinken, gaat Collegium Altena de allermooiste kerstmuziek vertolken. Zij worden begeleid door een strijkkwartet. Nederlandse kerstkoralen, Engelse Christmas Carols, Engelse liturgische muziek met de lofzangen van Maria en Simeon, oude Latijnse hymnen, en zelfs een modern wiegelied van Karl Jenkins. Dat wordt genieten dus. Natuurlijk is er volop gelegenheid om met het koor mee te zingen! De algehele leiding is in handen van Maarten van der Bijl.

Bovendien kunnen we na het concert nog even nagenieten met een glaasje Glühwein en een klein hapje, want daar is bij een paar vuurkorven buiten gelegenheid voor.

Op vrijdag 22 december 2023. In de Ned. Herv. Kerk in Uitwijk. 

Aanvang 20.00 uur. Toegang 15,00 euro

Reserveren:  info@collegiumaltena.nl   


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Andries Korthuis
Andries Korthuis
Andries Korthuis
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...