Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Kerstconcert ‘Betoverd door licht en mysterie’ in Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 07-12-2023
Kerstconcert ‘Betoverd door licht en mysterie’ in Sint-Jan Waalwijk

Op zondag 17 december om 14:00 uur (opgelet: een half uur eerder dan gebruikelijk) zal Kamerkoor Saudade uit Utrecht een prachtig kerstconcert brengen in de Sint-Jan de Doper in Waalwijk, met als titel “Betoverd door licht en mysterie”. Tijdens deze sfeervolle muzikale middag zullen de vele gevoelens die met kerstmis te maken hebben op fraaie wijze muzikaal vertolkt worden door dit gerenommeerde gezelschap uit de Domstad. Een aanrader om bij te zijn en om mee te komen beleven. De entree is zoals altijd gratis, u bent hartelijk welkom.

Licht in donkere tijden. Daar draait het kerstfeest om, dit jaar misschien nog wel meer dan andere jaren. Het Utrechts Kamerkoor Saudade wil graag wat licht komen brengen, met een kerstconcert in de immer prachtige ambiance van de kerk Sint Jan de Doper in Waalwijk. Het koor verklankt daarbij een veelheid aan emoties: van de stralende Bach-kerstkoraal “Brich an, o schönes Morgenlicht’” tot aan het verstild tedere “The Lamb” van de Britse componist John Tavener. Van Zoltán Kodály’s strijdbare “Veni Emmanuel” tot aan de doorleefde verwondering in “O magnum mysterium” van Francis Poulenc. Ook het meer traditionele kerstrepertoire ontbreekt niet, al geeft het koor daar als het even kan graag een extra tintje aan.

Kamerkoor Saudade bestaat uit zo’n 25 zangers en staat onder leiding van Vincent Doek, die het koor in 1991 oprichtte. Het kamerkoor ontleent zijn naam aan het Portugese woord ‘saudade’, dat staat voor het weemoedig verlangen naar mensen en ervaringen die nog slechts als mooie herinnering bestaan. Dit poëtische woord raakt de kern van wat het koor in zijn muziek wil overbrengen: een gevoel van schoonheid, heimwee en vergankelijkheid.

Iedereen welkom

Iedereen is zondag 17 december welkom bij dit kerstconcert in de Sint-Jan de Doperkerk. De entree is gratis; kom dit concert dus zeker meebeleven. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd. In verband met de Santa Run door het centrum van Waalwijk die ook de Sint-Jan aandoet, start dit concert een half uur eerder dan gebruikelijk, om 14.00 uur dus. De deuren staan vanaf 13.30 uur voor u open. Eventueel kunt u na het concert nog even in de kerk blijven om de doorkomende Santa Run-deelnemers aan te moedigen.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Robin Bakker
Robin Bakker
Robin Bakker
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...