Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

‘Juweeltjes uit de koormuziek’ door Canto Rinato in Sint-Jan

Geschreven: 15-03-2024
‘Juweeltjes uit de koormuziek’ door Canto Rinato in Sint-Jan

WAALWIJK Op zondag 24 maart om 14:00 uur, een half uur eerder dan gebruikelijk, zal het prijswinnende ensemble Canto Rinato uit Limburg een uniek concert geven in de Waalwijkse Sint-Jan met de mooiste juweeltjes uit de koormuziek.  Canto Rinato is een aantal jaren geleden verkozen tot beste koor van Limburg en staat onder leiding van de bekende dirigent Anton Kropivšek. Een concert door een van Neerlands topkoren; een garantie voor een muzikale middag van hoge kwaliteit. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Canto Rinato en Anton Kropivšek

In 2009 richtte dirigent Anton Kropivšek het vocaal ensemble Canto Rinato op. Met een 20-tal geselecteerde zangers, komend uit de gehele provincie Limburg en zelfs grensoverschrijdend wonend, durfde hij het aan om een muzikaal niveau te ambiëren dat boven het gemiddelde van de Nederlandse ensembles ligt. Zoals hij het zelf omschrijft, zoekt hij de stilte achter de noten, “aan de muziek achter de noten dient vorm gegeven te worden”.

Het ensemble Canto Rinato geniet inmiddels bekendheid in de wijde omtrek en bracht het ensemble zelfs tot in Slovenië. In 2019 kreeg Canto Rinato na afloop van de Limburgse Korendagen de titel ‘Beste koor van 2019 van Limburg.’ Daarna volgden concerten in Berlijn en werd tweemaal de TV-mis van de KRO opgeluisterd. De muziekkeuze c.q. het repertoire van Canto Rinato omvat vele stijlen en periodes uit de muziekgeschiedenis met een voorkeur voor eigentijdse religieuze en wereldlijke muziek. Vaak worden er ook composities en arrangementen van dirigent Anton Kropivšek in het repertoire opgenomen. Het programma van 24 maart is onderdeel van een reeks concerten die in het teken staan van het 50-jarig dirigentschap van Anton in 2026.

Iedereen welkom

Het belooft een prachtige muzikale middag te worden op 24 maart, en iedereen is van harte welkom in de Sint Jan in Waalwijk. De entree is zoals altijd gratis bij de activiteiten van de Vrienden van Sint-Jan. Dit unieke concert start om 14.00 uur en de deuren staan vanaf 13.30 uur voor u open. Opgelet, dit concert begint dus een halfuur eerder dan gebruikelijk. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd om de kosten van de organisatie van dit concert te kunnen dekken.
 

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Martijn Wigmans
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...