Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

‘Juweeltjes uit de koormuziek’ door Canto Rinato in Sint-Jan

Geschreven: 15-03-2024
‘Juweeltjes uit de koormuziek’ door Canto Rinato in Sint-Jan

WAALWIJK Op zondag 24 maart om 14:00 uur, een half uur eerder dan gebruikelijk, zal het prijswinnende ensemble Canto Rinato uit Limburg een uniek concert geven in de Waalwijkse Sint-Jan met de mooiste juweeltjes uit de koormuziek.  Canto Rinato is een aantal jaren geleden verkozen tot beste koor van Limburg en staat onder leiding van de bekende dirigent Anton Kropivšek. Een concert door een van Neerlands topkoren; een garantie voor een muzikale middag van hoge kwaliteit. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Canto Rinato en Anton Kropivšek

In 2009 richtte dirigent Anton Kropivšek het vocaal ensemble Canto Rinato op. Met een 20-tal geselecteerde zangers, komend uit de gehele provincie Limburg en zelfs grensoverschrijdend wonend, durfde hij het aan om een muzikaal niveau te ambiëren dat boven het gemiddelde van de Nederlandse ensembles ligt. Zoals hij het zelf omschrijft, zoekt hij de stilte achter de noten, “aan de muziek achter de noten dient vorm gegeven te worden”.

Het ensemble Canto Rinato geniet inmiddels bekendheid in de wijde omtrek en bracht het ensemble zelfs tot in Slovenië. In 2019 kreeg Canto Rinato na afloop van de Limburgse Korendagen de titel ‘Beste koor van 2019 van Limburg.’ Daarna volgden concerten in Berlijn en werd tweemaal de TV-mis van de KRO opgeluisterd. De muziekkeuze c.q. het repertoire van Canto Rinato omvat vele stijlen en periodes uit de muziekgeschiedenis met een voorkeur voor eigentijdse religieuze en wereldlijke muziek. Vaak worden er ook composities en arrangementen van dirigent Anton Kropivšek in het repertoire opgenomen. Het programma van 24 maart is onderdeel van een reeks concerten die in het teken staan van het 50-jarig dirigentschap van Anton in 2026.

Iedereen welkom

Het belooft een prachtige muzikale middag te worden op 24 maart, en iedereen is van harte welkom in de Sint Jan in Waalwijk. De entree is zoals altijd gratis bij de activiteiten van de Vrienden van Sint-Jan. Dit unieke concert start om 14.00 uur en de deuren staan vanaf 13.30 uur voor u open. Opgelet, dit concert begint dus een halfuur eerder dan gebruikelijk. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd om de kosten van de organisatie van dit concert te kunnen dekken.
 

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Meer woningen op het dak in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de hoogte in bouwen. Ze gaat gemeenten en woningcorporaties helpen om 12.000 ‘optopwoningen’ te bouwen op daken van gebouwen. Door de bestaande woningvoorraad beter te benutten wil de provincie de bouw van betaalbare woningen in Gelderland versnellen....

Sportcomplex Padel Bommelerwaard wordt feestelijk geopend

ZALTBOMMEL - Sinds de start op 26 februari heeft Padel Bommelerwaard flinke stappen gezet. Het complex is nu klaar voor de officiële opening.

Op 26 april, tussen 16:00 en 19:00 uur is het feest wordt het padelcomplex op Sportpark de Watertoren geopend. Om 17:00 uur zal hiertoe de o...

VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

ZALTBOMMEL - Het tekort aan geschikte fietsenstallingen in het centrum van Zaltbommel zorgt voor ongewenste situaties. De ‘verrommeling van de binnenstad’ is de VVD een doorn in het oog. Ook de overlast en potentieel gevaarlijke situaties voor bewoners en bezoekers baart de partij zor...