Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

junior pannenkoekbakker Anniek startschot Pannenkoekdag

Geschreven: 01-03-2024
junior pannenkoekbakker Anniek startschot Pannenkoekdag

EINDHOVEN - De 9-jarige Anniek Verbunt en Cas Wolters luiden op vrijdag 8 maart het landelijke pannenkoekfeest in. Samen bakken zij op basisschool De Achtbaan in Eindhoven de eerste pannenkoek. Voor deze 17e editie gaan zo'n 85.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal aan de bak voor ouderen. 'De belangstelling om opa's en oma's te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken is nog nooit zo groot geweest,' aldus de initiatiefnemers. 

Bakwedstrijd

De 9-jarige Anniek Verbunt uit groep 6 geeft samen met Cas Wolters op basisschool De Achtbaan in Eindhoven het startschot voor de 17de editie van Nationale Pannenkoekdag. Anniek is uitgeroepen tot Beste Junior Pannenkoekbakker van Nederland 2024. Anniek ging met Eline Medema en Thijn Zwartsenberg de strijd aan tijdens een spannende pannenkoekbakwedstrijd. De jury van fijnproevers, zes opa's en oma's, was unaniem in haar oordeel. "De jury herkent in Anniek de ideale junior pannenkoekbakker: de skills om de lekkerste, ronde pannenkoeken te bakken en rust en concentratie achter het fornuis. Ook is zij een topper in het bakken van de 'normale' pannenkoek en haar speciale pannenkoek met gemarineerde appeltjes en rozijnen."

Dit jaar doen een recordaantal van 1.715 scholen mee aan Nationale Pannenkoekdag. Tijdens het bakfeest worden opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. 'Zelfgebakken pannenkoeken zijn een ideaal recept om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen,' aldus Dorreke Hachmer van Koopmans.

In de watten

Dat kinderen ouderen een warm hart toedragen, blijkt ook uit allerlei extra activiteiten die scholen dit jaar organiseren. Bij basisschool de Sterjasmijn in Nijnsel leggen leerlingen de ouderen helemaal in de watten in het door hen zelf ingerichte pannenkoekrestaurant. Net als bij de Th.J.Rijkenschool in Elshout. Voor groep 8 van basisschool De Regenboog in Goirle is Nationale Pannenkoekdag een terugkerend evenement bij woonzorgcentrum Guldenakker. 'Onze leerlingen gaan pannenkoeken bakken voor alle bewoners en meehelpen tijdens de lunch. Het is elk jaar weer een zeer geslaagde dag met mooie contacten tussen jong en oud!,' aldus Juf Wiene. 

Nieuw record

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair. Tijdens deze 17de editie doen 1.715 scholen in Nederland mee. 'Een nieuw record! Nog nooit is de belangstelling voor dit jaarlijks terugkerend evenement zo groot geweest,' aldus de initiatiefnemers. In de provinciale Top 3 staat Zuid-Holland op de 1ste plaats (332 scholen), gevolgd door Gelderland (227) en Noord-Brabant (199). In heel Nederland gaan 85.000 leerlingen voor bijna 90.000 ouderen pannenkoeken bakken. Daarvoor krijgt elke school een gratis startpakket met Koopmans-pannenkoekenmixen voor circa 100 pannenkoeken, Blue Band vloeibare margarine, tafelkleden, servetten, koksmutsen, placemats en slingersjablonen. Scholen die dit jaar voor het eerst meedoen, ontvangen ook twee Tefal-pannenkoekpannen

Rivierenland Radio is in Eindhoven te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Sanne Hilhorst
Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...