Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Jubileummiddag Kompas geslaagd Kerkdriel/Zaltbommel

Geschreven: 29-11-2023
Jubileummiddag Kompas geslaagd Kerkdriel/Zaltbommel

Zaterdag 25 november vierde Stichting Kompas het tien-jarig bestaan met een Open Huis op twee locaties: in de bibliotheek van Kerkdriel en in brede school De Waluwe in Zaltbommel.

De feestelijke middag werd in Zaltbommel officieel geopend door wethouder Karima Bouchtaoui en Thea Thijssen (voorzitter Stichting Kompas) en in Kerkdriel door wethouder Anita Sørensen en Ans Klein Geltink (algemeen coördinator Stichting Kompas). Ook werd door beide wethouders de campagne van Orange the World geopend: de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Er werd teruggeblikt op de afgelopen tien jaar, of eigenlijk 30 jaar. Toen al was het een burgerinitiatief in Zaltbommel, om arbeidsmigranten – gastarbeiders destijds – wegwijs te maken, met taallessen, voorlichting en activiteiten voor meisjes en vrouwen. Hieruit ontstonden Multicultureel Zaltbommel en Vrouwencentrum Zaltbommel. In 2013 is het samengegaan tot Stichting Kompas.

'De start als burgerinitiatief laat de kracht van de gemeenschap zien, wat er gebeurt als mensen naar elkaar omkijken. Het laat ook het belang zien van een organisatie als Kompas. Het vormt het cement van de samenleving.'

Bijpraten
Maar ook: 'We blikken terug op een hele prachtige en gezellige dag. Naast de mooie woorden werd er gezongen, gedanst en lekker gegeten. Ook werd rondgekeken bij de activiteiten van Kompas. Daarnaast was er voldoende gelegenheid voor het bijpraten met oude mensen en het ontmoeten van nieuwe mensen. We bedanken iedereen voor hun aanwezigheid en bijdrage.'

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Kerkdriel/Zaltbommel te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Marcel Bouman
Marcel Bouman
Marcel Bouman

Marcel Bouman draait elke zondag de mooiste hits.

...
Laatste berichten
Avondvierdaagse Kerkdriel zoekt vrijwilligers Kerkdriel

Avondvierdaagse Bommelerwaard 2024 is dringend op zoek naar vrijwiliigers. De organisatie plaatst daarom een oproep.

Dinsdag 21 mei gaan de vele deelnemers in Kerkdriel weer van start om hun kilometers te lopen. Of te wandelen, wat men wil.

Ook deze Avondvierdaagse kan al...

Politie zoekt getuigen mishandeling tijdens carnaval Ammerzoden

Zondag (11-2) vond rond 18.30 uur op het parkeerterrein Voetbalvereniging Jan van Arckel aan de Heiligenweg 2 in Ammerzoden een zware mishandeling plaats.

Het slachtoffer werd door meerdere personen mishandeld en liep daardoor zwaar letsel op. Op datzelfde moment was er een carnava...

Artikel 1 Grondwet toch op de muur van het Bommelse stadhuis Zaltbommel

Stemde de gemeenteraad van Zaltbommel in juli 2021 nog tegen, donderdag (22-2) was men vóór de motie die regelt dat Artikel 1 van de Grondwet zichtbaar aan de muur van het gemeentehuis komt te hangen. Bij voorkeur in de hal bij Burgerzaken. 

De politieke buren in de g...