Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Jonge Zonnebootbouwers Strijden in Heusden op 29 Juni!

Geschreven: 24-06-2024
Jonge Zonnebootbouwers Strijden in Heusden op 29 Juni!

HEUSDEN - Derde race in Heusden belooft spannende strijd in RC-Solar en Young Solar klasse

Heusden - Na een succesvolle tweede race in Terneuzen, met spectaculaire wedstrijden op het water en blije gezichten bij de teams, zet de Young Solar Challenge koers naar de stadshaven in Heusden. Op zaterdag 29 juni strijden de jonge zonnebootbouwers in deze Brabantse vestingstad voor de felbegeerde overwinning. Wie gaat er naar huis als Nederlands Kampioen zonneboot racen?

De vorige race in Terneuzen kende spannende momenten, in zowel de RC-Solar als in de Young Solar klasse. Het team van Linde College uit Wolvega domineerde de RC-Solar klasse in de gehele top drie, terwijl Candea College / Young HAN uit Arnhem de overwinning pakte in de Young Solar klasse. Zij namen de zogenaamde leidersvlag over van het Drachtster Lyceum, zij domineren de laatste vier jaar en daarom was dit ook even wennen voor het jonge team.

De Young Solar Challenge: een succesvol evenement

De Young Solar Challenge is een succesvol evenement met een belangrijke educatieve waarde. De teams leren op een speelse en uitdagende manier over techniek, duurzaamheid en teamwork. De races zijn spannend om te volgen voor zowel jong als oud, en het evenement draagt bij aan de ontwikkeling van groene technologie.

Meer dan alleen racen

De Young Solar Challenge is meer dan alleen een race. Het evenement stimuleert techniek, innovatie en duurzaamheid bij jongeren. De teams ontwerpen en bouwen hun eigen zonneboot, leren over groene technologie en werken samen aan een gemeenschappelijk doel.

Heusden: bekend terrein voor de Young Solar Challenge

Voor Heusden is de Young Solar Challenge geen onbekend terrein. In 2019 was de vestingstad al eens gastheer voor de zonnebootrace, met groot succes. De organisatie kijkt dan ook uit naar een terugkeer naar Heusden en hoopt op een even sportieve en uitbundige sfeer als toen.

Mede dankzij de economie klas van het ‘d Oultremont College in Drunen strijkt het hele Young Solar circus weer neer in Heusden. Momenteel staan zij op de 25ste plaats, wie weet kan het team op hun ‘eigen’ water nog wat plekjes omhoog schuiven. 

Volgens wethouder Thom Blankers zijn er meerdere redenen waarom de gemeente het evenement opnieuw naar Heusden haalt. “Toen de vraag kwam of wij als gemeente Heusden opnieuw, net als in 2019, de Young Solar Challenge in de Vestingstad Heusden wilde laten plaatsvinden en het evenement mede mogelijk te maken, twijfelden we geen moment. Net als in 2019 gaat het ons erom dat we jongeren op een laagdrempelige manier kennis laten maken met techniek, met name vanwege de maakindustrie in onze gemeente. Daarnaast past de Challenge heel mooi bij onze duurzaamheid ambities. En natuurlijk is het een geweldig evenement om deze opnieuw binnen onze gemeentegrenzen te hebben, zeker tegen het prachtige decor van de vesting Heusden.”

VPT Versteeg opent deuren voor Young Solar Challenge: Inspiratie voor toekomstige technici!

VPT Versteeg is verheugd om haar deuren te openen voor de Young Solar Challenge en het buitenterrein beschikbaar te stellen voor dit leuke evenement. Arnold Versteeg benadrukt het belang van deze samenwerking: “Het is cruciaal dat jongeren al op jonge leeftijd kennismaken met techniek. De Young Solar Challenge biedt een unieke kans om hen te inspireren en mogelijk een passie voor een toekomst in de techniek aan te wakkeren. De organisatie en alle deelnemers zijn welkom op de VPT Versteeg camping”.

Deltaplan Techniek: Young Solar Challenge bewijst kracht van regionale samenwerking!

“Het programma Deltaplan Techniek – uitgevoerd door Midpoint Brabant – heeft de opdracht om beweging te creëren in het enthousiasmeren van inwoners in de regio Midden-Brabant als het gaat om leren en werken in de techniek. Dit doen wij onder andere door in de sector techniek de regionale verbinding tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven te versterken. Bij events als de Young Solar Challenge en de Dagen van de Techniek in de gehele regio Midden-Brabant wordt zichtbaar hoe deze samenwerking leidt tot inspirerende plekken om de techniek van dichtbij te ervaren!” Aldus Dagmar Heystek van Midpoint Brabant.

Rivierenland Radio is in Heusden te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman
Ad Bouman draait elke zondag de mooiste hits.
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...