Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Jas vermiste Yoran (16) gevonden in de Merwede - UPDATE Sleeuwijk

Geschreven: 14-01-2024
Jas vermiste Yoran (16) gevonden in de Merwede - UPDATE Sleeuwijk

De zestienjarige Yoran Krol uit Sleeuwijk wordt sinds 24 december vermist. Bij een zoektocht die vrijdagmiddag (12-1) werd  gehouden, is de jas van Yoran gevonden in De Merwede, nabij de Merwedebrug. De politie laat weten dat de jas, een bomberjack, gevonden werd dankzij een tip.

Zaterdag (13-1) wordt een grote zoektocht gehouden, waar naar verwachting zo'n 300 (*) vrijwilligers (vanaf 18 jaar) aan meedoen. De opkomst is inderdaad groot, zo bleek zaterdagmorgen op het parkeerterrein bij het Sleeuwijkse kerkje aan Kerkeinde 30.

Ook de politie zoekt mee. Op het water van de Merwede varen diverse boten, waaronder die van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Maar Rijkswaterstaaty, Staatsbosbheer, de gemeente, kerken. Mensen van heinde en verre.

(*) UPDATE: Ruim 1500 mensen doen mee, aldus Omroep Brabant om 12.00 uur. 'Ze staan nog steeds in de rij.' 

Samenwerking
Er wordt vooral bij de oevers van de rivier de Merwede gekeken. De zoekactie wordt gecoordineerd Coördinatie Platform Vermissing (CPV). De familie van Yoran riep mensen op om massaal te helpen met zoeken. Tijdens de zoekactie kan er gebeld worden met de CPV via mobiel 06-28832003. De zoektocht loopt door tot 17.00 uur, dan wordt het te donker.

Fiets
Het gebied waar gezocht zal worden, beslaat een cirkel van zo'n 25 kilometer rond de plek waar de fiets van Yoran gevonden werd. Hierbij zal de nadruk liggen op de oevers van de rivier.

Vrijwilligers zullen in groepen worden verdeeld. Ze krijgen een prikstok en een hesje en komen in een appgroep. Vervolgens gaan ze onder leiding van een begeleider van het CPV op pad. Het zoekgebied wordt hiervoor in vakken verdeeld."

Oproep
De eerdere oproep was als volgt: "Yoran is voor het laatst gezien bij jongerencentrum De Pomp aan de Sportlaan in Almkerk. Krol te herkennen aan zijn opvallende donkerblauwe bomberjack. De jas heeft crèmekleurige mouwen. Ook draagt hij een spijkerbroek. Yoran is 1.70 meter lang en heeft blond haar."

Jongerencentrum De Pomp in Almerk gaat zaterdagavond eerder dan gebruikelijk open. Jongeren zijn welkom vanaf 18.45 uur. 'We kunnen ons goed voorstellen dat al het nieuws rondom de vermissing van Yoran en in het bijzonder de zoektocht van vandaag jou behoorlijk bezighoudt. Om die reden willen we de Pomp vanavond eerder opendoen, je bent welkom vanaf 18.45 uur. Wanneer je behoefte hebt aan een gesprekje of een luisterend oor schroom dan niet om een medewerker aan te spreken, wij zijn er namelijk voor jou!'

Donderdag/vrijdag
Donderdagmorgen (11-1) werd 112 gebeld. Iemand had iets in de rivier bij Hardinxveld-Giessendam gezien. Het bleek loos alarm, het was een boomstronk.
Vrijdagmiddag (12-1) werd vanuit een bedrijf in Avelingen (Goricnem) een melding binnen. Dat was rond de klok van 14.00 uur. Een man zou iets in het water hebben zien drijven. De politie neemt elke melding in deze omgeving nu dubbel serieus. Met boten van de Zeehavenpolitie, een politiehelikopter en een hond werd opnieuw intensief gezocht, op meerdere plekken. Rond 16:30 uur bevond de zoekactie zich rond Papendrecht.

UPDATE
Zo'n 2500 vrijwilligers zochten zaterdag mee in de zoektocht naar de vermiste Yoran. Aan het einde van de dag is hij helaas niet gevonden. Het was voor het eerst dat er in Nederland een dergelijke grote gecoördineerde burgerzoekactie in Nederland.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Sleeuwijk te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Flitsfeitje Oscar and the Wolf van Angel Face

Oscar and the Wolf is een pseudoniem voor de Belgische solo-artiest Max Colombie.
Hij deed op 13-jarige leeftijd al mee aan het Junior Songfestival.
In 2014 maakte hij zijn debuut met het album “Entity”.
Hij bracht verder nog 2 studioalbums uit, te weten “In...

Voetbalschool Go 4 Skill start bij vv Hedel

Voetbalschool Go 4 Skills (G4S) gaat vanaf vrijdag 23 februari van start bij v.v. Hedel. 'Bij Go 4 Skills geloven we in de kracht van individuele training om de unieke vaardigheden van elke speler te ontwikkelen en te verfijnen. Of je nu droomt van het perfecte doelpunt, een solide verdediging wi...

Leerlingen OBS De Fonkelsteen bouwen fictieve gemeente Zaltbommel

In het oude stadhuis van Zaltbommel speelden de kinderen van groep 7 en 8 van OBS De Fonkelsteen het spel Democracity.

Tijdens het ongeveer twee uur durende spel Democracity bouwen leerlingen samen aan hun eigen, fictieve stad...