Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Jarig Waterschap houdt 14 oktober Open Huis Sleeuwijk

Geschreven: 28-09-2023
Jarig Waterschap houdt 14 oktober Open Huis Sleeuwijk

Hoe versterk je een dijk? Hoe maak je rioolwater schoon? Hoe vang je een muskusrat? En hoe kan het dat Waterschap Rivierenland al 750 jaar bestaat?' Vragen waarop de antwoorden te zien en te horen zijn op zaterdag 14 oktober. Dan is het allemaal te beleven bij de Open Dag van Waterschap Rivierenland in het hoofdkantoor in Tiel en op de zuiveringen in Sleeuwijk en Arnhem-Zuid.

Sleeuwijk
Op de afvalwaterzuivering in Sleeuwijk is te zien hoe water weer zuiver wordt en hoe daarvoor eigen energie wordt opgewekt uit slib en met zonnepanelen. ‘Kom bekijken hoe onze collega's werken in de regio's Altena, Bommelerwaard en Alblasserwaard.’ De zuivering aan de Robijnsweg is zelden open voor publiek.

Rondleidingen
In Sleeuwijk zijn tussen 11.00 en 16.00 uur rondleidingen, er zijn hapjes en drankjes, leuke acts en presentaties. Voor kinderen is van alles te doen, zoals spelen en ontdekken met water. 

Op alle locaties zie je het werk van de muskusrattenvangens. Met quads, kano’s en boten, met klemmen en slimme vangkooien. Je leert alles over muskusratten, bevers en andere dieren in het water. Je ziet ook hoe het waterschap dijken en sloten onderhoudt, met maaiboten en trekkers, vrachtwagens en kranen.

Jarig
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag omdat ze jarig zijn. In 1273 startte graaf Floris V het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied. 750 jaar later staat men stil bij de opgedane, rijke ervaring en vooral hoe die kan worden ingezet voor de toekomst. ‘Ons werk aan sterke dijken, schoon en voldoende water gaat door.’ Aldus het Waterschap.

Meer info op de website van het waterschap.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Sleeuwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Joep Gersjes
Joep Gersjes
Joep Gersjes

Elke zondag avond stroomt Joep uit je speakers met mooie gedichten en bijpassende muziek.

...
Laatste berichten
Vrijdag 7 juni Vunderkeloop in Macharen

OSS - Op vrijdag 7 juni is in Macharen de vierde wedstrijd van het Maasland Run Classic circuit 2024: de Vunderkeloop. Iedere hardloper, jong of oud, beginner of gevorderde, kan aan deze wedstrijd meedoen. Naast een 10 en een 5 kilometerwedstrijd is er speciaal voor alle jonge hardlopers een jeug...

Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...