Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Jarig Waterschap houdt 14 oktober Open Huis Sleeuwijk

Geschreven: 28-09-2023
Jarig Waterschap houdt 14 oktober Open Huis Sleeuwijk

Hoe versterk je een dijk? Hoe maak je rioolwater schoon? Hoe vang je een muskusrat? En hoe kan het dat Waterschap Rivierenland al 750 jaar bestaat?' Vragen waarop de antwoorden te zien en te horen zijn op zaterdag 14 oktober. Dan is het allemaal te beleven bij de Open Dag van Waterschap Rivierenland in het hoofdkantoor in Tiel en op de zuiveringen in Sleeuwijk en Arnhem-Zuid.

Sleeuwijk
Op de afvalwaterzuivering in Sleeuwijk is te zien hoe water weer zuiver wordt en hoe daarvoor eigen energie wordt opgewekt uit slib en met zonnepanelen. ‘Kom bekijken hoe onze collega's werken in de regio's Altena, Bommelerwaard en Alblasserwaard.’ De zuivering aan de Robijnsweg is zelden open voor publiek.

Rondleidingen
In Sleeuwijk zijn tussen 11.00 en 16.00 uur rondleidingen, er zijn hapjes en drankjes, leuke acts en presentaties. Voor kinderen is van alles te doen, zoals spelen en ontdekken met water. 

Op alle locaties zie je het werk van de muskusrattenvangens. Met quads, kano’s en boten, met klemmen en slimme vangkooien. Je leert alles over muskusratten, bevers en andere dieren in het water. Je ziet ook hoe het waterschap dijken en sloten onderhoudt, met maaiboten en trekkers, vrachtwagens en kranen.

Jarig
Waterschap Rivierenland houdt Open Dag omdat ze jarig zijn. In 1273 startte graaf Floris V het eerste waterschapsbestuur in het rivierengebied. 750 jaar later staat men stil bij de opgedane, rijke ervaring en vooral hoe die kan worden ingezet voor de toekomst. ‘Ons werk aan sterke dijken, schoon en voldoende water gaat door.’ Aldus het Waterschap.

Meer info op de website van het waterschap.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Sleeuwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Ruud Kegel zegt:
01 Aug - 14:03

Leuk dat jullie Luke Combs vertolking van Fast Car als Flitsschijf hebben gekozen. Leuk voor de Nashville FM luisteraars die nu naar Rivierenlandra...

Joost Snoeks zegt:
24 Jul - 10:41

Wat een fijne zender met goeie muziek ! Ik luister graag naar Rivierenland Radio.

Danny van Strien zegt:
10 Jul - 22:43

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Ik promoot Artiesten uit de gehele Benelux Danny van Strien

Pop...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Binky’s Lichtjesfeest Apeldoorn

Dit jaar viert Binky voor het eerst het Binky’s Lichtjesfeest. Rondom de kerst gaat Binky maar liefst 5 avonden open! Het park wordt nog mooier gemaakt en aangekleed met heel veel lichtjes en vrolijke opblaasfiguren. Loop de lichtjesroute, ga op de foto met (kerst) Binky en geniet bij het k...

Flitsfeitje Roxy Dekker van Satisfyer

De pas 18-jarige Roxy Dekker zingt al van kleins af aan en heeft al zangles gehad van Babette Labeij.
Ze ging pas geleden viraal op Tiktok. Met  “Anne-Fleur vakantie” beschreef ze op grappige wijze een vakantie van een “typische Anne-Fleur uit het Gooi”.
...

Kerstconcert Collegium Altena

Wat is een kerst zonder zingen? Wat is een kerst zonder koor?

Al bij de geboorte van het kindje Jezus werd er gezongen. De herders op het veld zien plotseling een grote hoeveelheid engelen die God loven en prijzen. Hoe? Door te zingen!

Het is de mens gegeven iets van deze muzi...