Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Jaarwisseling Maasdriel meer inzetten krachtige gezamenlijke aanpak

Geschreven: 02-03-2024
Jaarwisseling Maasdriel meer inzetten krachtige gezamenlijke aanpak

MAASDRIEL - In de kernen Hedel en Kerkdriel deden zich tijdens de jaarwisseling flinke ongeregeldheden voor. Afgelopen weken was de gemeente aan de slag met de veiligheidspartners om een 'integraal beeld' te krijgen van wat er tijdens de jaarwisseling voorgevallen is. Ook werd gekeken naar de gevolgen ervan en welke lessons learned er zijn voor komende jaarwisselingen. 'Nog meer en beter samenwerken', was een belangrijke conclusie.

Burgemeester Jaco Geurts: De jaarwisseling, met name het excessieve geweld dat in Hedel is gebruikt, heeft een ongekende en blijvend voelbare impact op velen. Tegelijkertijd is de gezamenlijke wens om een maatschappelijke verandering op gang te brengen voelbaar. Dat gevoel groeit steeds meer. We zijn de weg van verandering al ingeslagen met een nieuwe aanpak rondom afgelopen jaarwisseling. Met de lessen die we geleerd hebben, zetten we komende tijd extra stappen op weg naar feestelijke jaarwisselingen zonder excessen. Verandering zit in de kracht van samen. Wij intensiveren onze aanpak, waarbij we nog nauwer gaan samenwerken met bestaande partners. En we willen nieuwe samenwerkingen aangaan, bijvoorbeeld met de jongerenraad. Daar bovenop doen we nog nadrukkelijker een beroep op de samenleving om bij te dragen. Ook al is het een proces van de lange adem, we blijven ons daarvoor hard maken.”

Jaarwisseling 2023-2024
De vernieuwde aanpak werd in aanloop naar de jaarwisseling van 2023-2024 steeds intensiever. Zo werden verschillende inwoners aangesproken op de mogelijke consequenties van onwenselijk gedrag. In het centrum van Hedel hingen camera’s die zes weken lang vanaf vijf posities toezicht hielden. De beelden gingen rechtstreeks naar een centraal uitkijkpunt van de politie. Ondanks alle inspanningen die werden gedaan, vonden er toch ongeregeldheden plaats op de Ipperakkeren in Kerkdriel en in het centrum van Hedel. Toen reguliere inzet van politie niet meer toereikend was, vroeg Geurts om inzet van de Mobiele Eenheid (ME).

Strafrechtelijk onderzoek
Geurts vervolgt: Alle hulpverleners hebben tijdens de jaarwisseling in Hedel gewerkt in een potentieel levensgevaarlijke situatie. Tot mijn diepe droefenis zijn diverse hulpverleners fysiek gewond geraakt en het heeft een diepe mentale impact gehad op velen. Daarom moet de onderste steen boven komen in het lopende strafrechtelijk onderzoek. De focus ligt op het achterhalen en veroordelen van eenieder die betrokken was bij het excessief geweld.'

Melden
Wie informatie heeft, kan dat nog steeds melden. De oproep klinkt: 'Neem uw maatschappelijke verantwoordelijkheid.' Het is ook mogelijk om anoniem te melden via Meld Misdaad Anoniem.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Rivierenland Radio
Laatste berichten
Meer woningen op het dak in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de hoogte in bouwen. Ze gaat gemeenten en woningcorporaties helpen om 12.000 ‘optopwoningen’ te bouwen op daken van gebouwen. Door de bestaande woningvoorraad beter te benutten wil de provincie de bouw van betaalbare woningen in Gelderland versnellen....

Sportcomplex Padel Bommelerwaard wordt feestelijk geopend

ZALTBOMMEL - Sinds de start op 26 februari heeft Padel Bommelerwaard flinke stappen gezet. Het complex is nu klaar voor de officiële opening.

Op 26 april, tussen 16:00 en 19:00 uur is het feest wordt het padelcomplex op Sportpark de Watertoren geopend. Om 17:00 uur zal hiertoe de o...

VVD Zaltbommel wil actie op fietsstallingsprobleem binnenstad

ZALTBOMMEL - Het tekort aan geschikte fietsenstallingen in het centrum van Zaltbommel zorgt voor ongewenste situaties. De ‘verrommeling van de binnenstad’ is de VVD een doorn in het oog. Ook de overlast en potentieel gevaarlijke situaties voor bewoners en bezoekers baart de partij zor...