Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Inwoners Maasdriel willen burgemeester die betrokken benaderbaar Maasdriel

Geschreven: 12-01-2024
Inwoners Maasdriel willen burgemeester die betrokken benaderbaar Maasdriel

"Een betrokken en gezagvol burgemeester voor karaktervol Maasdriel." Dat is wat inwoners zoeken in een nieuwe burgemeester. 

De huidige burgemeester, Jaco Geurts, is waarnemend tot er een nieuwe, definitieve burgemeester is. De procedure voor de werving van die Kroonbenoemde burgemeester is begonnen met het opstellen van een profielschets.

Om de mening van inwoners mee te kunnen nemen in de profielschets voor de Kroonbenoemde burgemeester, konden inwoners in december 2023 hun mening geven via een enquête. De enquête is 343 keer ingevuld.

Profiel
De uitkomsten van de enquête zijn gebruikt bij het maken van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Inwoners geven aan het zeer belangrijk te vinden dat hun nieuwe burgemeester er is voor álle inwoners van Maasdriel. Betrokken en benaderbaar, voor alle typen inwoners en voor alle dorpen. Zichtbaar. Verbindend. Betrouwbaar.

Eigenschappen
Bovendien zoeken ze een burgemeester die strikt onpartijdig is en beschikt over een flinke portie daadkracht. Niet bang om beslissingen te nemen, onderneemt de burgemeester weloverwogen actie en kunnen problemen efficiënt worden opgelost. Bij overlast en (drugs) criminaliteit deinst de burgemeester er niet voor terug stevig te handhaven. Tot slot vinden de inwoners van Maasdriel het heel belangrijk dat de burgemeester een stabiele factor is. Iemand die integer en oprecht is. 

Aldus het overzicht van eigenschappen en ervaringen waar de nieuwe burgemeester aan moet voldoen. De volledige profielschets is te vinden onder de link.

Donderdagavond (11-1) bespreekt de gemeenteraad de profielschets. Als de raad de profielschets vaststelt, kan de vacature voor burgemeester opengesteld worden.

Bron: Bommelerwaard.net

Rivierenland Radio is in Maasdriel te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rob de Vaan
Rob de Vaan
Rob de Vaan

De Flitsende 50 neemt Rob De Vaan voor zijn rekening. Elke Zaterdag tussen 16 en 19&nbs...

Laatste berichten
Stand van zaken woningbouw op digitale Woningbouwkaart

EINDHOVEN - Gemeente Eindhoven heeft een publieke digitale Woningbouwkaart waarop te zien is hoe het staat met de woningbouwprojecten in de stad. Eindhoven groeit hard en er zijn veel extra woningen nodig. Daarom wordt er de komende jaren veel gebouwd. Er zijn 40.000 extra woningen nodig tot 2040...

HAS green academy en gemeente Oss vieren 10-jarige samenwerking

OSS - Op maandag 27 mei van 18.00 – 22.00 uur vieren de HAS en gemeente Oss hun tienjarige samenwerking. Dat doen ze tijdens het Agrifood Oss Diner in de Weverij in Oss. Tijdens het diner staan wethouder Frank den Brok en voorzitter CvB Reggy van der Wielen stil bij deze bijzondere mijlpaal...

Ruimte om in te spreken bij Provinciale Staten op 29 mei

ARNHEM - Provinciale Staten houden oordeelsvormende bijeenkomsten op woensdag 29 mei 2024. Daarbij gaan zij in gesprek met Gedeputeerde Staten over diverse onderwerpen, waaronder klimaat, staalslakken en de Aanpak Veluwe. De Oordeelsvorming biedt ruimte tot inspraak door belanghebbenden.

In...