Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Internationaal bekend jeugdkoor Oosterhoutse Nachtegalen Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 10-09-2023
Internationaal bekend jeugdkoor Oosterhoutse Nachtegalen Sint-Jan Waalwijk

Op zondag 17 september om 14.30 uur zal het internationaal optredende jeugdkoor ‘De Oosterhoutse Nachtegalen’ een prachtig concert verzorgen in de Sint-Jan in Waalwijk. Dit bijzondere koor bestaat uit jongens en meisjes in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken. Een prachtige uitvoering waarbij iedereen van harte welkom is. De entree is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Jeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen bestaat uit kinderen en jongeren. Het koor telt leden uit zowel Oosterhout als de regio. Vaak beginnen kinderen al op 6- of 7-jarige leeftijd in de opleidingsklas. Als ze 8 of 9 jaar zijn, zingen ze dan mee in de concertgroep. Het koor geniet een zeer goede reputatie, niet alleen binnen de landsgrenzen maar ook ver daarbuiten. De bijzondere klankkleur die het koor typeert, wordt vooral verkregen door de aanwezigheid van 3e alten; de vele 4- en 5-stemmige stukken krijgen hierdoor een eigen charme en karakter.

Vrijwel elk jaar maakt het koor een tournee. Zo werden er o.a. concertreizen gemaakt naar Amerika, Denemarken, Noorwegen, Tsjechië, Polen, Canada, Engeland, België, Spanje, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Duitsland, Rusland/Siberië, Albanië, Ierland en Nieuw-Zeeland.

Op dit moment is het koor druk bezig met de instudering van nieuw repertoire voor de tournee naar het zuidelijk deel van India die begin 2024 gepland staat.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Wim Schoones; het koor wordt muzikaal begeleid door pianist/organist Jan Damen.

Iedereen welkom

Op 17 september zal een gevarieerde mix van liederen te beluisteren zijn. Iedereen is van harte welkom om erbij te zijn in de Sint-Jan; het belooft een prachtige muzikale middag te worden. De entree is zoals altijd gratis. Het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd om de kosten van de organisatie van deze activiteit te kunnen betalen.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+

 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

André Mak zegt:
14 Feb - 02:30

Prima signaal hier in Spijkenisse. S9 op de ALA1530 antenne en de Elad FDMDUOr ontvanger.

Joé Leyder zegt:
11 Jan - 12:55

Hello I am listening via the website httpwebsdr.ewi.utwente.nl8901 a receiver based in Twente but I am based in Luxembourg.
Where can I get ...

DJ: Rick Questro
Rick Questro
Rick Questro
Laatste berichten
Dementievriendelijk Heusden

HEUSDEN - De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

In een dementievriendelijke...

100 Dorpen- en Wijkendeals in Gelderland

ARNHEM - Provincie Gelderland wil de komende vier jaar 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. Hierin maken inwoners en gemeenten  afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de Dorpen- en Wijkendeals.

...
Flitsfeitje Scared To Start van Michael Marcagi

"Scared To Start" van Michael Marcagi is een lied dat de complexiteit van nieuwe beginnen en de angst om risico's te nemen verkent. Het nummer, dat deel uitmaakt van zijn EP 'American Romance', uitgebracht in 2024, heeft een folk-geïnspireerde melodie die de luisteraar meeneemt op een reis v...