Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Internationaal bekend jeugdkoor Oosterhoutse Nachtegalen Sint-Jan Waalwijk

Geschreven: 10-09-2023
Internationaal bekend jeugdkoor Oosterhoutse Nachtegalen Sint-Jan Waalwijk

Op zondag 17 september om 14.30 uur zal het internationaal optredende jeugdkoor ‘De Oosterhoutse Nachtegalen’ een prachtig concert verzorgen in de Sint-Jan in Waalwijk. Dit bijzondere koor bestaat uit jongens en meisjes in leeftijd variërend van ongeveer 7 tot ongeveer 20 jaar, die zingend de hele wereld over trekken. Een prachtige uitvoering waarbij iedereen van harte welkom is. De entree is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Jeugdkoor de Oosterhoutse Nachtegalen bestaat uit kinderen en jongeren. Het koor telt leden uit zowel Oosterhout als de regio. Vaak beginnen kinderen al op 6- of 7-jarige leeftijd in de opleidingsklas. Als ze 8 of 9 jaar zijn, zingen ze dan mee in de concertgroep. Het koor geniet een zeer goede reputatie, niet alleen binnen de landsgrenzen maar ook ver daarbuiten. De bijzondere klankkleur die het koor typeert, wordt vooral verkregen door de aanwezigheid van 3e alten; de vele 4- en 5-stemmige stukken krijgen hierdoor een eigen charme en karakter.

Vrijwel elk jaar maakt het koor een tournee. Zo werden er o.a. concertreizen gemaakt naar Amerika, Denemarken, Noorwegen, Tsjechië, Polen, Canada, Engeland, België, Spanje, Zuid-Afrika, Oostenrijk, Duitsland, Rusland/Siberië, Albanië, Ierland en Nieuw-Zeeland.

Op dit moment is het koor druk bezig met de instudering van nieuw repertoire voor de tournee naar het zuidelijk deel van India die begin 2024 gepland staat.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Wim Schoones; het koor wordt muzikaal begeleid door pianist/organist Jan Damen.

Iedereen welkom

Op 17 september zal een gevarieerde mix van liederen te beluisteren zijn. Iedereen is van harte welkom om erbij te zijn in de Sint-Jan; het belooft een prachtige muzikale middag te worden. De entree is zoals altijd gratis. Het concert start om 14.30 uur en de deuren staan vanaf 14.00 uur voor u open. In de pauze is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken. Na afloop wordt om een vrije gift gevraagd om de kosten van de organisatie van deze activiteit te kunnen betalen.

Rivierenland Radio is in Waalwijk te ontvangen via 1395 kHz. AM (alleen werkdagen), onze app, deze site en in Ede Wageningen & Schaijk via Dab+

 


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Kees Veerman
Kees Veerman
Kees Veerman

Kees neemt elke werkdag de dag met je door met opvallende gebeurtenissen van die dag in het verle...

Laatste berichten
Inzet en komst Gelderse SMR beschreven in actieplan

ARNHEM - Gelderland maakt inzichtelijk welke stappen nodig zijn (en gaan worden gezet) om de komst van een SMR mogelijk te maken. Daarvoor is het Gelders actieplan Kleine modulaire kernreactoren bedacht. Hiermee moet het vergunningentraject en de bouw van deze energievoorziening zo soepel mogelij...

Man uit Zaltbommel krijgt celstraf en tbs voor doodslag

ZALTBOMMEL - De rechtbank veroordeelt een man (26) uit Zaltbommel voor doodslag. De rechtbank legt aan de man een gevangenisstraf van zes jaar op. Daarnaast legt de rechtbank de tbs-maatregel met dwangverpleging op.

De man heeft bekend dat hij het slachtoffer in september 2023, een...

Snelheid in binnenstad Zaltbommel moet naar 30 km

ZALTBOMMEL - Max Verstappen racend in de binnenstad van Zaltbommel. Hoe leuk is dat. PvdA Zaltbommel heeft daar andere gedachten bij. 

‘De binnenstad van Zaltbommel wordt met regelmaat - en naar het lijkt in toenemende mate - geconfronteerd met lieden die Max Verstappen imite...