Luister mee:
  • ITUNES
  • REALPLAYER
  • WINDOWS MEDIA PLAYER
  • WINAMP
Programma van vandaag

Inpassingsplan windpark Horst & Telgt vastgesteld

Geschreven: 04-07-2024
Inpassingsplan windpark Horst & Telgt vastgesteld

ARNHEM - Provinciale Staten (PS) van Gelderland hebben het inpassingsplan voor het windpark Horst en Telgt vastgesteld.

Vijf windturbines

Aanvankelijk heeft Gelderland de plaatsing van 7 windturbines langs de A 28 overwogen. Maar

gemeente Ermelo maakte duidelijk dat 5 hun voorkeur heeft. Ook blijkt uit het milieuonderzoek dat een opstelling met 5  turbines landschappelijk beter ingepast kan worden. Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van Gelderland, heeft daarom voorgesteld de 2 oostelijk turbines te laten vervallen. Dat is vervolgens aan Provinciale Staten voorgelegd en de Statenleden stelden deze week het inpassingsplan voor 5 windturbines - bijna unaniem - definitief vast. De verwachte jaarlijkse energieopbrengst is 80 GWh. Dit draagt 15% aan de energiedoelen van de regio en staat gelijk aan het jaarlijks stroomgebruik van ca 30.000 huishoudens.

Goed geluisterd

Energie en klimaat-gedeputeerde Ans Mol: “Gelderland heeft bij de ontwikkeling van windpark Horst en Telgt goed geluisterd naar de gemeente, omwonenden en professionals. De vraag naar energie wordt steeds groter en hiermee anticiperen we op de steeds grotere vraag naar stroom. De windturbines komen langs de snelweg te staan, een locatie waar ze zo min mogelijk impact hebben op de omgeving.” 

Wat nu?

Nu het inpassingsplan (met bijbehorende stukken, zoals het milieueffectrapport) is vastgesteld, worden alle stukken openbaar. Ze zijn digitaal in te zien. Maar alle stukken zijn ook op papier te bekijken bij de gemeentehuizen in Ermelo, het provinciehuis in Arnhem op papier in te zien. Van vrijdag 12 juli tot en met donderdag 22 augustus 2024 is een beroep mogelijk. De direct betrokkenen (zoals degenen die een zienswijze hebben ingediend) worden op de hoogte gesteld als de stukken ter inzage liggen.   

Rivierenland Radio is in Arnhem te ontvangen via 891 kHz. AM, onze app, deze site en in Zuidoost Brabant via Dab


Plaats een reactie

* = verplicht veld

Reacties

Nog geen reacties Geen datum
Nog geen reacties geplaatst
NU AAN HET AFSPELEN
Het gastenboek
Fiona zegt:
16 Jun - 16:01

Wat interessant dat jullie ook berichten uit Zutphen delen! Dank!

XRumer23Cam zegt:
12 Jun - 13:59

Hey people!!!!!
Good mood and good luck to everyone!!!!!

Danny van Strien zegt:
21 Feb - 22:16

Succes met u Website en Radio Station

Vriendelijke groeten Danny van Strien

DJ: Erik Beks
Erik Beks
Erik Beks

Erik Beks hoor je elke vrijdag met Weekend Vibes en is ook actief voor alle uitgaan tips.

...
Laatste berichten
Flitsfeitje: Somebody Without U van Oscar & The Wolf

"Somebody Without U" is de nieuwste single van Oscar & The Wolf, uitgebracht op 31 mei 2024. Het nummer is een emotionele breakupsong waarin de artiest reflecteert op het verlies van een geliefde en de uitdagingen van het verdergaan zonder die persoon. Met zijn dromerige en melancholische mel...

De Capreton krijgt grotere rol in beheer uiterwaarden

BOMMELERWAARD - Agrarische Natuurvereniging De Capreton gaat een grotere rol spelen in de Bommelerwaard in het beheer van de uiterwaarden. Dat doet de vereniging in samenwerking met andere partijen. “Samen maken we van de Bommelerwaard een prachtig gebied.”

Het beheer van de...

Werkzaamheden schoorsteen steenfabriek Hurwenen gaan beginnen

HURWENEN - Binnenkort worden herstelwerkzaamheden aan de schoorsteen van steenfabriek De Lage Waard uitgevoerd. De schoorsteen bevindt zich in zeer slechte staat. M cultuurhistorische redenen wordt de, in slechte staat verkerende, schoosteen hersteld.

De klus staat gepland in augustus, ...